Άννα Καυκά, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 2019/ Γιώργος Παπανικολάου «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ»

Η Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα, κατοικεί στη Γλυφάδα και είναι μητέρα 2 παιδιών. Με σπουδές στη λογιστική και στο μάρκετινγκ, εργάζεται από 20 ετών στον βιοτεχνικό τομέα και στη λιανική.

Το 2011 ξεκίνησε η ενασχόληση της με τα <<Κοινά>> όπου εκλέχθηκε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.

Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος της εμπιστεύτηκε την Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας έως τον Απρίλιο του 2016.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Δήμαρχος της ανέθεσε την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και τον Οκτώβριο του 2018 την εμπιστεύτηκε και ως αναπληρωτή Δημάρχου.

Η Άννα Καυκά έχει βραβευτεί με Τιμητικούς επαίνους για την Κοινωνική προσφορά της, για το ‘Κοινωνικό Παντοπωλείο’ όπως επίσης βραβεύτηκε και ως Γυναίκα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας για την εξαιρετική της θητεία. Επίσης τον Φεβρουάριο του 2019 ο τομέας Ανακύκλωσης του Δήμου Γλυφάδας βραβεύτηκε με 2 βραβεία (Greek Green Awards) για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που αναπτύχθηκαν το 2018 και για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το´Έργο μας μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου:
Στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας:
 • -Αναδιάρθρωσε τις Δομές Καταπολέμησης της Φτώχειας ( κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, φαρμακείο, τράπεζα χρόνου) αρχικά, εξασφαλίζοντας εγκεκριμένα χρήματα από τον Δήμο Γλυφάδας για την αγορά τροφίμων έτσι ώστε να γίνονται συχνότερες διανομές στους ωφελούμενους.
 • -Δράσεις για εκατοντάδες Δωρεάν επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε γιατρούς της πόλης μας από ανασφάλιστους συμπολίτες μας όπως και δεκάδες εμβολιασμούς σε ανασφάλιστα παιδιά.
 • -Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε η ανάληψη της αρμοδιότητας του Δήμου μας για τα Βιβλιάρια Ανασφαλίστων πολιτών και Παροχής των Προνοιακών Αναπηρικών επιδομάτων. 
 • -Επαναλειτούργησε μετά από 20 χρόνια η Δημοτική Τράπεζα Αίματος με τακτές εξαμηνιαίες αιμοδοσίες. 
 • -Το Κοινωνικό ιατρείο μας ορίστηκε ως συνεργαζόμενο Κέντρο Εγγραφής νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 
 • -Τον Ιούλιο του 2015 Ιδρύθηκε η Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου μας. 
 • -Εδόθησαν δεκάδες υποτροφίες σε εκπαιδευτικά κέντρα της πόλης μας σε μαθητές με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα. 
 • -Επετεύχθη η ένταξη του Δήμου Γλυφάδας στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών έως το 2022, ανακουφίζοντας έτσι εκατοντάδες συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη βοηθείας.
Στον τομέα της Παιδείας
 • -Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας που περιλάμβανε ενίσχυση του φωτισμού με αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων με ενεργειακούς (LED), αποκατάσταση ζημιών και φθορών, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ,
 • -Εσωτερικοί και εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί (26.000τμ), με παράλληλη μείωση του κόστους της εργολαβίας και των εργασιών κατά 48% από τις προηγούμενες χρονιές.

Με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τις μειώσεις κόστους των συντηρήσεων των σχολείων πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιχορήγηση για τα σχολεία μας ύψους 120.000 ευρώ με την οποία: 

 • -Αγοράστηκαν Εποπτικό, Εκπαιδευτικό και Αθλητικό υλικό, όπως: – Άσπροι Πίνακες Μαρκαδόρου – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και laptop για τις αίθουσες πληροφορικής, Προτζέκτορες και Διαδραστικοί πίνακες – Εργαστηριακός εξοπλισμός – Αθλητικό υλικό και – Κλιματιστικά για τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων.
 • -Προχώρησε εκ νέου η σύσταση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου με 40 μαθητές και 17 καθηγητές να προσφέρουν εθελοντικά διδασκαλία.
 • -Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας υλοποιήθηκε η δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» για μαθητές μας που είχαν ανάγκη.
 • -Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας αναβίωσε το Μαθητικό Καρναβάλι τον Μάρτιο του 2015.

«Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ»Άννα Καυκά
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιώργο Παπανικολάου για την ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here