Κοροναϊός: Στα 31 αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού – 21 νέα επιβεβαιώθηκαν σήμερα

Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι τα 21 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, όλα προέρχονται από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους 24 συνταξιδιώτες του 67χρονου στην Πάτρα, οι 21 βρέθηκαν θετικοί! Τ

ην Τετάρτη στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου, χάρη στην επαγρύπνηση του προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μεταξύ ομάδας εκδρομέων. Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη διαγνώστηκε με κοροναϊό ο 66χρονος συνταξιούχος που ταξίδεψε πρόσφατα σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Μάλιστα, όπως ανέφερε το ethnos.gr, ο 66χρονος που ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ήρθε σε επαφή -χωρίς προφυλάξεις- με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρίου, το οποίο και εξετάστηκε.

Το δέκατο διαπιστωμένο κρούσμα είναι η σύζυγος του 66χρονου, η οποία ταξίδεψε, επίσης, μαζί του, σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

πηγή : thecaller.gr