Δεν «πούλησαν» οι celebrities τελικά – Μόνο ένας στην Ευρωβουλή

Τι έκαναν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και μετεωρολόγοι

Εκτός Ευρωβουλής οι διάσημοι. Η μία θέση για celebrity στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στον Αλέξη Γεωργούλη.

Εκτός εδράνων της Ευρωβουλής φαίνεται πως έμειναν οι διάσημοι που διεκδικούσαν μία θέση στο Στρασβούργο. Μόλις ένας, ο Αλέξης Γεωργούλης μετακομίζει στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους σταυρούς. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός συγκέντρωσε 60.713 σταυρούς, στο 75% της ενσωμάτωσης, αριθμός που του εξασφαλίζει την πέμπτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

Τον Αλέξη Γεωργούλη δεν θα ακολουθήσει, ωστόσο,  η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου καθώς η πρώην παίκτρια του Fame Story βρέθηκε στην 14η θέση στη λίστα για τις ευρωεκλογές.

Εκτός Ευρωβουλής και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η οποία διατήρησε χαμηλό προφίλ προεκλογικά και χαμηλά ποσοστά μετεκλογικά.

Με το ΚΙΝΑΛ να εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μένει εκτός Ευρωβουλής. Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς δεν χρίζεται ευρωβουλευτής.

Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή διεκδίκησε μία θέση για λογαριασμό του ΚΚΕ, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου δεν της έδωσε την αρκούσα ώθηση για να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο. Η κ. Διγενή συγκέντρωσε 14.986 σταυρούς και δεν εκλέγεται με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ανάλογο το μέλλον και για τον Κλέων Γεωργιάδη που συστρατεύτηκε με το MέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά, η παρθενική εμφάνιση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίζει μόλις μία θέση στην ευρωβουλή και αυτή την κατέχει εκ νέου η Σοφία Σακοράφα.

Το χαμηλό ποσοστό του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων σε ευρωπαϊκό – και σε αυτοδιοικητικό- επίπεδο παρέσυρε και τον Κώστα Σόμμερ, ο οποίος με μόλις 1.798 σταυρούς βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο ούτως η αλλιώς μένει εκτός.

πηγή: athensvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here