Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ï Ðñùèõðïõñãüò ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò óôçí Óýíïäï ÊïñõöÞò ôùí çãåôþí ôùí êñáôþí ìåëþí ôçò ÅõñùðáúêÞò ¸íùóçò óôéò ÂñõîÝëëåò, ôçí ÐÝìðôç 10 Äåêåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Σκέψεις για διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα και ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διάγγελμα σήμερα αφού έχει σημάνει «συναγερμός» στη χώρα από την έκρηξη των κρουσμάτων και το φόβο επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα.

Η μείωση των νέων εμβολιασμών που προγραμματίζονται, αλλά και ο ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός πολιτών άνω των 60 οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, προκαλούν ανησυχία για την δυνατότητα αντιμετώπισης ενός τέταρτου κύματος και κυρίως από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να είναι οι πρώτοι που αναμένεται να «επιστρατευθούν» εντός του Ιουλίου, ενώ σειρά θα πάρουν οι υγειονομικοί με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Οι κυρώσεις οι οποίες θα υπάρχουν βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς μεταξύ άλλων εξετάζεται η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ακολουθήσουν την επεξεργασία του σχεδίου από την κυβέρνηση, με σκοπό να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της.

Το Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους, όπως υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, ενώ στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους. Προς το παρόν, η συζήτηση απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς και μετατίθεται πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν εκείνη την εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here