Νέα παράταξη στη Γλυφάδα – “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα”

Μία νέα παράταξη κάνει την εμφάνισή της στο δημοτικό σκηνικό της Γλυφάδας με επικεφαλής τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Θεοδοσόπουλο. 

Χθες, 16 Ιανουαρίου σε αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου δημοσιοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα”, παρουσία πολλών γλυφαδιωτών, εκπροσώπων του τοπικού τύπου και παλαιών ενεργών και μη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Γιάννης Τζούβελης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νικολάου, ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης, ο Παναγιώτης Γιάχος επί σειρά ετών πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος κ. ά.

Τον κύριο Θεοδοσόπουλο προλόγισαν ο δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης και ο δικηγόρος Γιώργος Ανδρέου μιλώντας τόσο για το εγχείρημα όσο και για την προσωπικότητα του υποψήφιου Δημάρχου.

Ακολούθως ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος με αδρές γραμμές αναφέρθηκε στη σημερινή διοίκηση υιοθετώντας μάλλον χαμηλούς τόνους, χωρίς να παραλείψει όμως να υπογραμμίσει τις υποθέσεις που σήμερα εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τις διοικητικές μέρες του σημερινού δημάρχου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος ανάμεσα στον Τάσο Γκουριώτη και τον Γιώργο Ανδρέου. 

Μίλησε για υπερβολικές κοστολογήσεις έργων, μη σαφή εικόνα των οικονομικών του Δήμου,  για τις δεκάδες συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης απαρτίας, για τις παράνομες και πλαστές αποφάσεις (άνω των 100) του Δ.Σ. που αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα και για ομάδα θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων που διοικεί το δήμο.

Αναφέρθηκε επίσης στη θητεία του ως αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, αυτής της διοίκησης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε όταν διαπίστωσε ότι ο τρόπος του νυν Δημάρχου δεν ήταν συμβατός με τις δικές του αξίες, λέγοντας ότι επί των ημερών του μπήκαν στα ταμεία του δήμου 7 εκ. ευρώ.

“‘Ηρθε η ώρα η Γλυφάδα να γυρίσει σελίδα” είπε ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος τονίζοντας πως πιστεύει στη δύναμη των πολλών και όχι στην παντοκρατορία του ενός.

“Η δημοτική μας παράταξη” είπε, “αποτελείται από ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην πόλη μας στην μακρόχρονη παρουσία τους, από έμπειρους επαγγελματίες του εργασιακού και επιστημονικού γίγνεσθαι, αλλά και από νέες και νέους γλυφαδιώτες που δεν μπορούν να βλέπουν την πόλη τους να υποβαθμίζεται”.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος ανέφερε τις οκτώ ενότητες του προγράμματος της παράταξής του στις οποίες περιλαμβάνονται δέσμες μέτρων και τέλος δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από το κοινό το οποίο έθεσε ερωτήματα καθημερινότητας στον υποψήφιο δήμαρχο.  Εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις συμπολιτών του, ένας εκ των οποίων ο Μανώλης Μπαλτάς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, για τα πολύ θετικά σχόλια όσον αφορά στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου.

Οι οκτώ ενότητες της ιδρυτικής διακήρυξης

Η Γλυφάδα της ανάπτυξης

Ως μοχλούς ανάπτυξης αναφέρει τη μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες κατά 20% και των νέων επιχειρήσεων κατά 50%για τα πρώτα τρία χρόνια, τη μεταφορά της γραμμής του τραμ εκτός του εμπορικού κέντρου της πόλης , τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, υπόγειων και υπέργειων, επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μαρινών από το κεντρικό κράτος στο δήμο, επίσπευση των διαδικασιών για σύνδεση της πόλης με το μετρό στο άνω και κάτω τμήμα της, επαναπροσέγγιση του παραλιακού μετώπου, ανάπτυξη δράσεων για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της πόλης και διασύνδεση με άλλους δήμους και ανάπτυξη πολιτικής για την Εταιρική Ευθύνη και τη θέσπιση της συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις επιχειρήσεις στην πόλη.

Η Γλυφάδα ασφαλής πόλη

Ως απαραίτητες ενέργειες για μια πιο ασφαλή πόλη η παράταξη “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα” προτίθεται εφ’ όσον εκλεγεί να προβεί σ’ όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που θα ενδυναμώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η Γλυφάδα τουριστικός προορισμός

Για την ανάδειξη της Γλυφάδας ως τουριστικού πόλου θα αναπτυχθεί ευρεία διαδικτυακή καμπάνια για προβολή, θα υλοποιηθούν δράσεις προσέλκυσης επαγγελματιών του χώρου και μέσω της βελτίωσης των υποδομών του δήμου θα διευκολυνθεί η διαδικασία διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του περιβάλλοντος

Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει μελετηθεί μία σειρά μέτρων όπως:
H προώθηση βιώσιμου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, η υιοθέτηση σχεδίου για αειφορική λειτουργία της πόλης, η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, το άνοιγμα της πόλης στη θάλασσα, σχεδιασμός και υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας και πρότυπη διαχείριση αποβλήτων και μετατροπή της Γλυφάδας σε 1η πόλη στην ανακύκλωση και στην ενεργειακή απόδοση.

Κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης

Διαμόρφωση δημοτικής κοινωνικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει δομές διαχείρισης των προβλημάτων για την προστασία κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αρχή ότι η πόλη που σέβεται τον εαυτό της στηρίζει το συμπολίτη της.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα δρομολογηθεί δημιουργία Κέντρου Προστασίας του Πολίτη, κοινωνική ανάπτυξη για όλους στον τομέα της εκπαίδευσης, υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για πρόσληψη δημοτών από επιχειρήσεις του δήμου, στέγαση και ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση

Για την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση του δήμου, απαιτείται οικονομικός εξορθλογισμός, ανεύρεση νέων πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, διοικητική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Βελτίωση των δημοτικών υποδομών και δημιουργία νέων

Απαραίτητη κρίνεται η βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών της πόλης, η δημιουργία σύγχρονου πρότυπου αθλητικού κέντρου, η δημιουργία δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων στην άνω Γλυφάδα και ειδικά στην Τερψιθέα και η αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων, καθώς και ανεύρεση νέων για δημιουργία κοινόχρηστων δομών.

Τέλος στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης υπογραμμίζεται πως πρέπει να υπάρξει σύνδεση της επένδυσης του Ελληνικού με την πόλη της Γλυφάδας, θεωρώντας πως η στάση του νυν Δημάρχου Γ. Παπανικολάου προκάλεσε ζημιά, μη αναστρέψιμη. Προτείνεται η άμεση έναρξη διαλόγου με τους επενδυτές και τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ώστε να αποκατασταθεί η σχέση του Δήμου με τους ανωτέρω φορείς και η ενσωμάτωση της Γλυφάδας στη λογική της επένδυσης.

Ποιος είναι ο Δρ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαμος, είναι Φαρμακοποιός – Φαρμακολόγους PhD του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας.

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Φαρμακολογίας και από το 1981 διατηρεί φαρμακείο στο Δήμο Γλυφάδας.

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2010 στις πρώτες θέσεις προτίμησης και διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικού – Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας.

Κοινωνική δράση

– Μέλος του Προεδρείου της UNESCO Αττικής
– Μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών – Φαρμακολόγων.
– Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του συλλόγου προστασίας ζώων και περιβάλλοντος νομού Αττικής με έδρα τη Γλυφάδα και διακριτικό τίτλο “Δικαίωμα Ζωής”.
– Ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και χορηγός της “Εθελοντικής Προστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας”, πιστοποιημένης από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας.
– Ιδρυτικό μέλος της πρώτης Ελληνικής Σχολής σκύλων οδηγών τυφλών και ατόμων με κινητική αναπηρία.

πηγή : vimaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here