Διαφημιστείτε εδώ

O καιρός τρελάθηκε: Καύσωνας με 40άρια και μετά απότομη πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες δύο ημέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις υψηλές θερμοκρασίες τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα, οι οποίες θα φτάσουν τοπικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ισχυροί δυτικοί άνεμοι προβλέπονται την Τετάρτη, όπου σε συνδιασμό με την αυξημένη ζέστη στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και εξαιτίας της ανομβρίας, ο δείκτης επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς αυξάνεται κατακόρυφα.

Η αιτία των πολύ θερμών ημερών που αναμένονται στη χώρα μας, οφείλονται σε δύο παράγοντες. Το πεδίο των υψηλών πιέσεων στη βορειοδυτική Ευρώπη σε συνδιασμό με το εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη βόρεια Ευρώπη,εγκλωβίζει τις θερμές αέριες μάζες στη Μεσόγειο θάλασσα με αποτέλεσμα τα θερμό κύμα να μεταφέρεται έως και τα νότια Βαλκάνια.

Ανάσα δροσιάς περιμένουμε από την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά τουλάχιστον 10 βαθμών σε σχέση με την Τρίτη και την Τετάρτη. Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Τετάρτη,την Πέμπτη και πιθανόν το Σάββατο στα κεντρικά και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή : meteoclub.gr

 

Exit mobile version