Οι πρώτοι σε σταυρούς: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στον Β3′ Νότιο Τομέα της Αθήνας

Ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση των σταυρών προτίμησης και στον Νότιο Τομέα Αθηνών, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η λίστα των εκλεγμένων βουλευτών από κάθε κόμμα στα νότια προάστια της Αττικής.

Με καταμετρημένο το 96,62% η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ποσοστό 39,49% και 9 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 32,03% και εκλέγει 5 βουλευτές. Και σε αυτή την εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όλα τα κόμματα που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή εκλέγουν βουλευτή, με τους πρώτους σε σταυρούς να ετοιμάζονται να ορκιστούν για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Οι πρώτοι σε σταυρούς στη ΝΔ

Από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Νίκος Δένδιας με 58.745 σταυρούς και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με 41.635 σταυρούς. Στον Νότιο Τομέα εκλέγεται ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και ο Βασίλης Σπανάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνα – 58.745
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη- Παναγιώτη – 41.635
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Διονυσίου – 38.863
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αθανασίου – 29.364
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκαδίου – 28.749
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη – 26.583
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του Αθανασίου – 23.973
ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – 20.532
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου- 19.483

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, με βάση τους σταυρούς προτίμησης, πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Παππάς με 28.969 ψήφους. Ακολουθεί η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, η οποία δεν είχε εκλεγεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στον Νότιο Τομέα εκτός Βουλής μένουν τόσο ο Νίκος Ξυδάκης, όσο όμως και ο Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Κυρίτσης, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στυλιανού – 28.969
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου – 25.829
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευστράτιου – 24.233
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Περικλή- 20.591
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ του Δημητρίου – 19.323

Οι πρώτοι σε σταυρούς σε ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση

Το κομμουνιστικό κόμμα κατετάγη τρίτο στον Νότιο Τομέα με 7,14% και έτσι εκλέγει έναν βουλευτή. Αυτός με βάση τον σταυρό προτίμησης θα είναι ο Χρήστος Κατσώτης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως στην τρίτη θέση με βάση τους σταυρούς έρχεται ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος που γνωρίσαμε (πιο πρόσφατα) από τη συμμετοχή του στη σειρά «Το Σόι Σου».

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει επίσης έναν βουλευτή, με την Φώφη Γεννηματά να έχει επιλέξει και την περιφέρεια αυτή στις εκλογές. Σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε αυτή, η αμέσως επόμενη σε σταυρούς είναι η Τόνια Αντωνίου.

Εκτός ευρωβουλής για μερικές ψήφους έμεινε η Σοφία Σακοράφα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ωστόσο επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής του ΜέΡΑ25 καθώς ήρθε πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα.

Τέλος, από το κόμμα της Ελληνικής λύσης και με βάση τους σταυρούς προτίμησης, στην Βουλή εκλέγεται ο Δημήτρης Βαγενάς, ο οποίος και συγκέντρωσε 2.843 ψήφους.

πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here