Πραγματοποιήθηκε το 1ο FashionShow ΑΜΕΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

«Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν ΜΟΝΟ άνθρωποι»

Με μεγάλη επιτυχία και με σύνθημα «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν ΜΟΝΟ άνθρωποι» διοργανώθηκε στο κτήμα Μαρτίδη στην Βάρη, το 1ο Fashion Show ΑΜΕΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Εμπνευστής και διοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η πρώην μις Ελλάς Σίλβια Αντώναρου.

Περισσότερα από 600 άτομα δημιούργησαν το αδιαχώρητο για να απολαύσουν ένα πρωτοποριακό Fashion Show με τη συμμετοχή επαγγελματιών μοντέλων να παρελαύνουν παράλληλα και «μοντέλα» – αθλητές με παγκόσμιες επιτυχίες σε παρολυμπιακούς αγώνες. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μοντέλα να μοιράζονται την πασαρέλα μαζί, συμβολίζοντας έτσι το γεγονός ότι αξίζει να μοιράζονται μαζί μας την καθημερινότητα που βιώνουν με κάθε σεβασμό στην ιδιαιτερότητα τους και τον αγώνα τους.

 Προλογίζοντας την εκδήλωση, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ντέπη Στενού τόνισε:

«Η βραδιά αυτή είναι αφιερωμένη σε μοναδικούς, ξεχωριστούς ανθρώπους. Ανθρώπους που αξίζουν το σεβασμό μας, γιατί παραμένουν δυνατοί ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να λυγίσουν. Ανθρώπους που αξίζει να κάνουμε φίλους, να τους συναναστραφούμε, να διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους, να σεβαστούμε την διαφορετικότητά τους και κυρίως να διδαχτούμε από την υπομονή τους».

Στην βραδιά του 1ου Fashion Show ΑΜΕΑ, πήραν μέρος καταξιωμένοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας, γνωστοί σχεδιαστές υποδημάτων και κοσμημάτων, καταστήματα pret a porter με επιλεγμένα γυναικεία και ανδρικά ενδύματα, καθώς και γνωστοί οίκοι νυφικών που έντυσαν όλα τα μοντέλα τα οποία παρέλασαν ισότιμα στην πασαρέλα μακιγιαρισμένα και χτενισμένα από τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους, σκορπώντας στο κοινό συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Στο τέλος της βραδιάς καταχειροκροτήθηκαν όλοι μαζί, ενώ η διοργανώτρια Σίλβια Αντώναρου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τη στήριξη και την αγάπη τους.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωσταντέλλος που συνεχάρη τους συντελεστές δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την πρωτοβουλία και το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει σε όλους. Επίσης παρευρέθηκαν: ο π. Υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, η Βουλευτής κ. Μεγαλοϊκονόμου, η Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας Μαίρη Παπάζογλου, η Δημ. Σύμβουλος Βούλας Μαίρη Σίνα, η Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς Ειρήνη Φιοράντη, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ κ. Μαριάνθη Καφετζή διευθυντή του γραφείου της Ανδρέα Ζαρταλούδη, ο περιφερειάρχης Νότιας Αττικής για το «Το Ποτάμι», Μενέλαος Κόκκαλης, ο Υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής με τους ΑΝΕΛ κ. Λουκάς Αντώναρος η γνωστή για την ευαισθησία της στα ΑΜΕΑ Μπέσυ Αργυράκη, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο Γιάννης Σαβιδάκης, ο Δημ. Κοντολάζος, η κ. Μαίρη Μπάρκουλη, η κ. Λένα Μποντιότη από τις Ασφάλειες «ΜΙΝΕΤΤΑ», η Πρόεδρος του Ομίλου Ουνέσκο Νοτίων Προαστίων κ. Σούλα Κοκολέτσου, ο κ. Φαραντούρης, η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διοικητικά μέλη της SAILABILITI HELLAS Κική Βεντουρά –Σέρφα και Νίκη Αναστασίου, ο ψυχίατρος ΑΜΕΑ Στέλιος Κιμπουρόπουλος, η ψυχολόγος Χριστίνα Μήλα, η κ. Κοντολέων, ο Μάικ Νικολάτος, κ. Γεωργακόπουλος και Ροζμαράκης από EUROPCAR, Λένα Αντωνάκου, Νεκταρία Καρανικόλα, Κρις Πετρίδης, οικογ. Τρανούλη, και πολλοί άλλοι.

Τα μοντέλα αθλητές ΑμεΑ:

Η Ολυμπιονίκης – Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Εθνική Κωφών

Κοτσιρέα Στάλα

Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδος

Λουφάκη Κέλλυ

Σταματοπούλου Αλεξάνδρα

Η Αθλήτρια Στίβου

Κατσούλη Βούλα

Σύλλογος «Γέφυρα Ζωής»

 Ελίνα Καντέρογλου

 Καραλή Βαρβάρα

 Καματηρά Μαρία

 Ο Χρυσός Πάραολυμπιονίκης

 Μάμαλος Παύλος

 Από την ομάδα μπάσκετ «Ηφαιστος»

 Κοντογιάννης Παναγιώτης

 Βασίλης Πιπερής από Λάρισα

 Από «Σύλλογο Γέφυρα Ζωής»

 Σωτήρης Παπάζογλου

 Διαμαντάτσικος Κων/νος

 Γουράνιος Νίκος

 Χαρίτος Χρήστος

 «Οι επαγγελματίες»

 Σάσα Πατεράκη

 Έλενα Μοσκιού

 Σοφία Αλεξανδροπούλου

 Τζένη Οικονόμου-Ρίζου

 Γιολάντα Ξανθούλη

 Άνδρες:

 Σταμουλάς Άρης

 Συννεφιάς Νικόλαος

 Τζέμης Πάνος

 «Νέα Μοντέλα»

 Κάτια Πιπέρογλου

 Μελίνα Τσαντίρη

 Κυριακού Σίλια

 Ζαχαρούλα Καπετανοπούλου

 Ίρμα Θωμαή

 Αρετή Γιαννιά

 Τζένη Μέμου

 Φρίντα θεολόγου

 Λευκή Σπανούδη

 Ελένη Σωτηροπούλου