Πύργος Πειραιά: Ξεκινά να παίρνει ζωή – Πώς εξελίσσονται τα deals με τους retailers

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναστήλωση και λειτουργία του εμβληματικού Πύργου στον Πειραιά και καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2023, οι διαπραγματεύσεις με εταιρείες του λιανεμπορίου είναι ακόμα πιο έντονες, για τη μίσθωση χώρων που προορίζονται για εμπορική χρήση.

Από τα deals των τελευταίων ημέρων για τον Πύργο του Πειραιά, ξεχωρίζει η ανακοίνωση του βρετανικού κολοσσού JD Sports Fashion Plc., στον οποίο έχουν ενταχθεί τα Cosmos Sport από το 2021, ότι θα ανοίξει τις πόρτες του και στον Πύργο του Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή η βρετανική αλυσίδα fast fashion Primark, με παρουσία σε περισσότερες από 16 χώρες και δίκτυο μεγαλύτερο από 420 καταστήματα, φαίνεται ότι επανεξετάζει την τοποθεσία, που θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα.

 

Γυμναστήριο και πολυεθνικές

Μισθωτήριο, ωστόσο, για μεγάλο χώρο στον ουρανοξύστη του Πειραιά, έχει υπογράψει δημοφιλής πολυεθνική αλυσίδα με είδη ένδυσης, ενώ σε μεγάλη έκταση θα λειτουργήσει γυμναστήριο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους κάτοικους της περιοχής όσο και για τους εργαζόμενους στον Πύργο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος στον ουρανοξύστη του Πειραιά θα καταλαμβάνουν γραφειακοί χώροι. Για εμπορική χρήση προορίζονται οι τρεις πρώτοι όροι, εκ των οποίων ο 3ος έχει συμφωνηθεί να λειτουργήσει στο μεγαλύτερο μέρος του, περί τα 800 τ.μ., ως χώρος εστίασης.

Σχετικά με τις επίσημες ανακοινώσεις, η JD Sports Fashion Plc., που αναπτύσσει τα Cosmos Sport κι απαριθμεί πάνω από 3.400 καταστήματα παγκοσμίως σε 32 χώρες, δημοσιοποίησε την νέα της επένδυση που αφορά το άνοιγμα καταστήματος πάνω από 1000 τ.μ. στον πρώτο πράσινο Πύργο της χώρας. Το πρώτο JD κατάστημα στην Ελλάδα άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2022.

Επιπλέον και η ελληνική εταιρεία Dialectica, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες με 550 υπαλλήλους έχει ανακοινώσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για μίσθωση των 6 από τους 22 ορόφους, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει για να στεγάσει τις υπηρεσίες της.

Σημειώνεται, ότι την ανακατασκευή, ανάπλαση και εκμετάλλευση του κτιρίου, που αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, έχει αναλάβει η κοινοπραξία Dimand – Prodea – EBRD, μετά από σύμβαση με το Δήμο Πειραιά.

πηγή: newsit.gr