100 χρόνια ελληνική μόδα στο ΙΜΕ – «Πασαρέλα» με 140 ιστορικά ρούχα [εικόνες]

Ταφτάδες και βελούδα, σακάκια, κρουαζέ, σατέν, πολύχρωμα αλλά και μουντά. Γυναικεία ρούχα που μαρτυρούν τις εποχές που φορέθηκαν, σαν άλλη μπουτίκ, γεμίζουν τις αίθουσες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

100 χρόνια ελληνική μόδα
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», διοργανώνουν την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» από τις 25 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η πορεία της ελληνικής μόδας στον χρόνο
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει, μέσα από 140 περίπου ενδύματα της συλλογής μόδας του ΠΛΙ, την έμπνευση και επιρροή των δημιουργών από όλες τις ιστορικές περιόδους της πορείας του ελληνικού έθνους και του πολιτισμού (αστικού και λαϊκού), που δημιουργήθηκε σε όλες τις μορφές της τέχνης και της χειροτεχνίας.

Η επιμέλεια της έκθεσης και τα κείμενα ανήκουν στον ενδυματολόγο-σκηνογράφο Νίκο Σαριδάκη, ενώ τον σχεδιασμό του εκθεσιακού χώρου ανέλαβε ο μόνιμος συνεργάτης του ΠΛΙ Σταμάτης Ζάννος.

Επιχειρήσεις μόδας και εργαστήρια
Παράλληλα με την έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρουσιάζονται -μετά από επιλογή- επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Mόδας, με σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής και με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού, καθώς και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις Γυμνασίου και Λυκείου από το Τμήμα των Μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου». Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Από τις 25 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ / ΤΡΙΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ 09:00 – 13:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 – 20:00 / ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 – 16:00 / ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 – 18:00. Είσοδος: 5 ευρώ, Πειραιώς 254, Ταύρος

πηγή: Κατερίνα Πουλοπούλου / iefimerida.gr