1.265.550 δόσεις μέχρι τον Μάρτιο από την Pfizer στην Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το απόγευμα της Δευτέρας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία» η οποία αφορά στο εμβόλιο του κορονοϊού.


Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα βήματα τα οποία περιλαμβάνει η «Επιχείρηση Ελευθερία».«Έρχονται τα εμβόλια στην Ελλάδα, θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους» ανέφερε και τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε 5 τέτοιους χώρους. Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στα οποία θα αποθηκεύονται τα εμβόλιο ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διανομές των εμβολίων.

«Είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα προκύψουν δυσκολίες. Με απόλυτη διαφάνεια θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.Αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πως:

  • Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μικρή παρτίδα 9,750 δόσεων
  • Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφορά
  • Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τους στα νοσοκομεία
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα, 83850 δόσεων
  • Έως τέλος Ιανουαρίου περιμένουμε 429,000 δόσεις και έως τέλος Φλεβάρη 333,350 δόσεις

«Είναι εμφανές ότι όσο περισσότερες εταιρείες παίρνουν έγκριση τόσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί» είπε ο κ. Θεμιστοκέλους και τόνισε πως μόνο από την Pfizer, πάντως, τόνισε πως ως τον Μάρτιο περιμένουμε 1.265.550 δόσεις.