Κορονοϊός Ελλάδα: 13 οι νεκροί – Άλλοι τρεις πέθαναν σήμερα

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα με άλλους τρεις που πέθαναν σήμερα, φτάνοντας στους 13 συνολικά στη χώρα μας. Οι προειδοποιήσεις από την πολιτεία και τους ειδικούς συνεχίζονται προς τους πολίτες: Μένουμε Σπίτι!

Κορονοϊός covid-19: Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα με άλλους τρεις που πέθαναν σήμερα, φτάνοντας στους 13 συνολικά στη χώρα μας. Οι προειδοποιήσεις από την πολιτεία και τους ειδικούς συνεχίζονται προς τους πολίτες: Μένουμε Σπίτι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα 94 ετών στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, άνδρα 87 ετών και άλλος ένας άνδρας 69 ετών στο νοσοκομείο Αττικόν. Με τους τρεις νεκρούς μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα, φτάνοντας τους 13.

ΕΟΔΥ: Αυτά είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα – Η πρώτη επιδημιολογική έκθεση 

Παρότι ο κορονοϊός δημιουργεί πιο συχνά επιπλοκές στους άνδρες από ότι στις γυναίκες και από τους 10 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι σήμερα στη χώρα μας μόνο ένας αφορά μια υπερήλικη γυναίκα, φαίνεται ότι προσβάλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτά από τα 495 κρούσματα το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών. Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% οσίων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο ) και άλλοι 40 θετικοί στον κορονοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε και συνοδεύεται από ενδιαφέροντα γραφήματα στην επίσημη ιστοσελίδα Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθουν.

Τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνα. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.