14η Νοεμβρίου 2017 – Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη για να αποτυπώσει, αφ’ ενός τον προβληματισμό για την κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη και αφ’ ετέρου για να υπενθυμίζει πώς για να ανακοπεί η εξάπλωσή του θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα!

Είναι μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πανδημία του Διαβήτη που εξαπλώνεται ανησυχητικά και αφορά όλους μας!

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, για την οποία θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα από την Πολιτεία. Μία στις 10 γυναίκες πάσχει από διαβήτη, 2 στις 5 εξ αυτών βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και 1 στις 7 κυήσεις επηρεάζονται από Διαβήτη Κύησης. Σήμερα, στην Ελλάδα εκτιμάται, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη, ότι 354.000 γυναίκες πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ενώ παγκοσμίως οι γυναίκες με διαβήτη ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), η οποία αποτελείται από 26 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα, κρούει το κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τη λήψη μέτρων πρόληψης. Ταυτόχρονα αγωνίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με Διαβήτη, την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και οποιονδήποτε μορφών διάκρισης, την εκπαίδευση, την πρόνοια, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Δελτίο Τύπου Της Ποσσασδια Με Θέμα: «14η Νοεμβριου 2017 – Παγκοσμια Ημερα Σακχαρωδη Διαβητη»