Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε  η συζήτηση για τη μείωση του ηλικιακού ορίου για την άσκηση διώξεων.  

Το θύμα, που εντοπίστηκε σε θάμνους την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση ήταν βίαια και μεγάλης διάρκειας.

Και τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από το σχολείο τους και μέχρι τώρα ένα από αυτά έχει εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή. Το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων στη Γερμανία είναι σήμερα στα 14 έτη.

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας, ανέφερε πως η ένωση ζητάει εδώ και χρόνια να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων εναντίον ανηλίκων. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Γενς Γκίσα, πρόεδρος των δικαστών της Γερμανίας, ανέφερε πως η εξίσωση «μεγαλύτερες τιμωρίες άρα μικρότερη εγκληματικότητα» δεν ισχύει πάντα για τους νέους.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι κανόνες εκπαίδευσης στοn γερμανικό νόμο λειτουργούσαν καλά για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας.    Η υπόθεση αυτή, που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μουλχάιμ της Δυτικής Γερμανίας, απαιτεί δράση από το την γερμανική υπηρεσία πρόνοιας για τα παιδιά και τους νέους, με στόχο τη διευθέτηση των ζητημάτων συμπεριφοράς των υπόπτων, δήλωσε ένας υπεύθυνος του Γραφείου

Πηγή: www.lifo.gr