2ο Aegean Cocktails and Spirits Festival: το πιο καλοκαιρινό φεστιβάλ ετοιμάζεται

Στις 7 Ιουνίου, το 2ο φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, θα γίνει πραγματικότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει δυναμικά και δροσιστικά φέτος, με πολλά κοκτέιλ, ελληνικά αποστάγματα και καλή διάθεση, στο πλαίσιο του 2ου Aegean Cocktails and Spirits. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων, ώστε να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στην συνείδηση των bartenders στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φανταστείτε, λοιπόν, τα καλύτερα ελληνικά κοκτέιλ μπαρ να φτιάχνουν συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα, cocktail με ελληνικό twist σε πρωταγωνιστική θέση και γνωριμία με τις εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού, όλα σε ένα φεστιβάλ με καλοκαιρινό άρωμα, στον πανέμορφο χώρο του Φάρου στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Σε μία περίοδο που το Localisation αποτελεί παγκόσμια τάση, τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το “think global, act local”, τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό: σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό. Μέσω του bar.

Τι μας περιμένει στο φεστιβάλ;

  • Για μία ολόκληρη ημέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.
  • Θα δοκιμάσετε κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους και θα μιλήσετε με εξειδικευμένους bartender για την χρήση τους μέσα σε cocktail, καθώς και για τα στάδια παραγωγής τους.
  • Τα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.
  • Θα φτιάξετε τα δικά σας cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making”, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσετε step by step τα δικά σας Aegean Cocktails.
  • Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το «Stories By The Storytellers», παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. Θα υπάρχουν και άλλα σεμινάρια.
H γιορτή όμως δεν σταματάει εδώ!Στo πλαίσιo του 2ου Aegean Cocktails & Spirits, και  ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή. Έτσι για 5 ημέρες, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail μέσα από τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα cocktail τους με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή.

Info
2ο Aegean Cocktails and Spirits Festival
Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Παρασκευή 7/6, 14:00-22:00
Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 10  ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)
Προπώληση μέσω του viva.gr: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)

πηγή: clickatlife.gr