2ο FORUM του Σ.Π.Α.Υ. με τίτλο “Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Επόμενη Ημέρα”

Κάλεσμα του Προέδρου Σ.Π.Α.Υ. & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου

Το κορυφαίο περιβαλλοντικό γεγονός της χρονιάς… έρχεται στις 23 & 24 Ιανουαρίου με το 2ο Forum του ΣΠΑΥ.

“Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω αναλυτικά το εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά επί σειρά τριών ετών και πλέον, είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης με ένα Πρότυπο Σχέδιο Αναβάθμισης των Υποδομών Αντιπυρικής Προστασίας του Υμηττού και με την εφαρμογή του Καινοτόμου Προγράμματος ‘’Smart Υμηττός’’ συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και θα αποτελέσουν την κορωνίδα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων.
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο ορεινός όγκος του Υμηττού χαρακτηρίζεται ως οικοσύστημα Εθνικής και Οικολογικής σημασίας, με 1,5 εκ. πληθυσμό να κατοικεί γύρω από το βουνό και με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2021 σε Πανελλαδικό επίπεδο, τον περασμένο Νοέμβριο πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το Μεγαλύτερο Περιβαλλοντικό FORUM για τον Υμηττό.

Ο Υμηττός μας ξανά στο Πανελλαδικό επίκεντρο μέσα από το 2ο Forum του ΣΠΑΥ. Σε ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων διαμορφώνουμε την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης ημέρας.

7 Υπουργοί, 31 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά πάνω από 100 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) συμμετέχουν ενεργά στο κορυφαίο Forum για το περιβάλλον – που γίνεται θεσμός – από τον μεγαλύτερο περιβαντολογικό σύνδεσμο της χώρας Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού με τίτλο «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη ημέρα».

Μέσα από 10 θεματικές ενότητες και τραπέζια διαλόγου θα αποτυπώσουμε ιδέες, ανάγκες, προτάσεις και μεθόδους που συμβάλλουν στην προστασία και αναγέννηση των δασών μας. Ενώ επίσης θα παρουσιάσουμε τις καλές πρακτικές και το μοντέλο του ΣΠΑΥ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φίλων συναδέλφων Δημάρχων από όλη την Ελλάδα.

Η επίσημη έναρξη θα δοθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Το μήνυμα είναι σαφές… «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ουσιαστικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας. Αυτοδιοίκηση, εργαλεία και εθελοντές είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας»!

Μείνετε συντονισμένοι…”

το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ!