3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας – Διακρίσεις στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής»

Εξαιρετικά  επιτυχημένη  ήταν  και φέτος η συμμετοχή του  3ου  Γυμνασίου Γλυφάδας στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ».
Συγκεκριμένα πέντε μαθητές του σχολείου μας (περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά) διακρίθηκαν και προκρίθηκαν  στην επόμενη φάση του  διαγωνισμού  «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»  που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Οι επιτυχόντες είναι:
Από την Γ΄ Τάξη:
  • ΔΑΣΑΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  • ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΤΣΑΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΤΣΙΛΙΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Από την Β΄ Τάξη:
  • ΓΚΕΝΩΣΗ-ΒΑΓΕΝΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
Όπως φαίνεται και η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη διακρίσεις για το σχολείο μας!
Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!
πηγή: blogs.sch.gr/3gymglyf


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» 2018-2019

Tον διαγωνισμό διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) και  απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019).

Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών εθελοντική.