4 εκατ. ευρώ αφήνει στον Δήμο ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Για το συνολικό όφελος του Δήμου από την επένδυση του Αστέρα μίλησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Απριλίου 2019.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ως αντισταθμιστικά οφέλη για την ανακατασκευή του συγκροτήματος, η Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ έχει συμφωνήσει με τον Δήμο να χρηματοδοτήσει μια σειρά τεχνικών έργων και προμηθειών μέσω ενός Συμφώνου Συναντίληψης. Στα έργα αυτά συγκαταλέγονται το ταρτάν στο Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, 3.200 νέοι λαμπτήρες LED για τα φωτιστικά πάρκων και δρόμων σε όλο το Δήμο και η ανάπλαση της πλατείας Νυμφών.

Συνολικά όμως τα ταμεία του Δήμου θα λάβουν από τον Αστέρα το ποσό των 4 εκατ. ευρώ, καθώς η διοίκηση διαπραγματεύτηκε και πέτυχε να καταβληθεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ως «τέλος πρασίνου» από τη μεταφερόμενη δόμηση στη χερσόνησο.

Με τους πόρους αυτούς μια σειρά έργων υποδομής, όπως η ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Βουλιαγμένης, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Βουλιαγμένης και τα «μπαλόνια» για τη στέγαση των γηπέδων του Αθλητικού Κέντρου θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, δεν έχει προκύψει κανένα συμφωνημένο υπογεγραμμένο και εκτελούμενο αντισταθμιστικό όφελος…

πηγή: 3vita.gr