5 καλοί λόγοι για να πας στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με όσα θα δεις στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, το πιο… παράξενο μουσείο της Αθήνας. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Ερμού είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Η Ψευδαίσθηση της Καρέκλας

Είναι απλά μια καρέκλα. Σε ένα δωμάτιο. Κι όμως, θα αναθεωρήσεις αρκετά πράγματα για την πραγματικότητα αν κάτσεις σε αυτήν την καρέκλα και φωτογραφηθείς. Ένα από αυτά το πόσο… μεγάλος ή μικρός είσαι σε σχέση με τους φίλους σου.

Το Περιστρεφόμενο Δωμάτιο

Αν πάντα αναζητούσες μια διαφορετική γωνία για να δεις τα πράγματα στη ζωή σου ή και γενικότερα τότε αυτό το δωμάτιο θα σου προσφέρει την στροφή 180 μοιρών που πάντα χρειαζόσουν. Το καλύτερο; Το όριο των φωτογραφιών που μπορείς να βγάλεις εδώ ξεπερνιέται μόνο από το όριο της φαντασίας σου.

Η Κεφαλή σε Πιατέλα

Ακούγεται γκραν γκινιόλ. Είναι και λίγο. Αλλά αν η Σαλώμη ζούσε θα περνούσε τέλεια σε αυτό το δωμάτιο στο οποίο ο καθένας μπορεί να… σερβίρει το κεφάλι του σε ένα δίσκο μέσα από την ψευδαίσθηση του κρυμμένου κορμιού. Μη φοβάσαι, δεν θα τραυματιστεί κανείς – ευτυχώς (ή δυστυχώς).

Το Δωμάτιο του Ames

Θυμάσαι το «Αγάπη μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά»; Ε λοιπόν βρέθηκε το κατάλληλο δωμάτιο για να συρρικνώσεις τον πανύψηλο φίλο/η σου ή να κάνεις τον κοντό φίλο/η σου να νιώσει… γίγαντας. Άκρως σκαλωματικό, το δωμάτια του Ames είναι επιδέξια παραμορφωμένο ώστε να προκαλεί αυτές τις εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις.

Οφθαλμαπάτες

Ακατανόητες εικόνες σου κάνουν κόλπα που μπορεί να μπερδέψουν τα μάτια και τον εγκέφαλό σου.

Οι οφθαλμαπάτες είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι οι αισθήσεις μας είναι ατελείς και η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο είναι συχνά διαστρεβλωμένη! Έλα και ανακάλυψε τη συλλογή μας από οφθαλμαπάτες…

Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12), 10555 Μοναστηράκι-Αθήνα,
T. 2103238065|
info@museumofillusions.gr

πηγές: museumofillusions.gr, in2life.gr