5 πράγματα που η γάτα σας θα ήθελε να γνωρίζετε

1.Το περιβόητο κουδουνάκι στο λαιμό.

Οι γάτες απεχθάνονται να τους κρεμάνε κουδούνια στο λαιμό, η ακοή του είναι 30 φορές πιο δυνατή από την δική μας, ο ήχος που κάνει το κουδούνι τόσο κοντά στο αυτί τους τις ταλαιπωρεί.


2. Όχι t.v όταν είστε εκτός.

Στις γάτες δεν αρέσει όταν λείπετε να τους αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση, ή το ραδιόφωνο. Όταν λείπετε η γάτα σας βρίσκει την ευκαιρία της να ζήσει την “κρυφή” της ζωή. Να ακούσει και να  αφουγκραστεί ήχους, να παρατηρήσει και να ρεμβάσει με ησυχία. Σε περίπτωση που λείπετε περισσότερο από μια ημέρα θα πρέπει να έχετε κάποιον να την επισκέπτεται και να της κρατάει παρέα


3. 20 λεπτά την ημέρα. 

Αυτός είναι ο  ελάχιστος χρόνος που απαιτεί μια γάτα για παιχνίδι και ενασχόληση μαζί σας προκειμένου να μην στρεσάρετε και να είναι ευτυχισμένη. Είναι ο μαγικός αριθμός ευζωίας της γάτας, Σε αυτά τα 20 λεπτά περιλαμβάνεται το χτένισμα, το παιχνίδι τα χάδια, δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να καθαρίστε την αμμολεκάνη της, τα μπολάκια της και να την ταΐσετε


4. Παιχνίδια ποικιλία

Οι γάτες που κάνουν ζημιές ή  βαριούνται ή είναι πολύ μόνες ή δεν έχουν αρκετά παιχνίδια. Η γάτα χρειάζεται τουλάχιστον 15 διαφορετικά παιχνιδάκια για να μην βαριέται τα οποία πρέπει να ανανεώνονται συχνά. Μια οικονομική λύση είναι να έχετε αρκετά παιχνίδια τα οποία θα εμφανίζεται και θα κρύβεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παράδειγμα: Για ένα έτος υπολογίστε χονδρικά 50 παιχνιδάκια στο on-off.


5. Γατόδεντρο-Ονυχοδρόμειο

Τo πιο σημαντικό αξεσουάρ για γάτες είναι το ονυχοδρόμειο. Είναι το γυμναστήριο της, το πάρκο της, το κρεβάτι της, το μικρό της βασίλειο. Δυστυχώς πολλοί  ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό ονυχοδρόμειο για την γάτα τους με αποτέλεσμα να βλέπουμε ενήλικες γάτες να προσπαθούν παίξουν με πολύ μικρά ονυχοδρόμεια που προορίζονται για μωρά γατάκια. Το μίνιμουμ μέγεθος που είναι κατάλληλο για μια μέση ενήλικη γάτα είναι 120 εκατοστά ύψος.