5 τραγούδια από τον Iggy Pop που θέλουμε να ακούσουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα

Θα υπήρχε punk χωρίς τον Iggy Pop; Πώς θα ήταν οι rock συναυλίες χωρίς την on stage φρενίτιδα που έφερε στον χώρο ο αποστεωμένος τύπος από το Μίτσιγκαν; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά. Ένα όμως είναι σίγουρο: το rock n’ roll θα ήταν πολύ πιο βαρετό χωρίς αυτόν. Για όσους είχαν την τύχη να δουν τον αυτόν τον θρύλο επί σκηνής, η ανακοίνωση της επιστροφής του στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας ήταν η πραγματικά καλή είδηση της εβδομάδας.

– Tο πραγματικό punk attitude είναι ένα μόνο από τα στοιχεία που οφείλει το rock n’ roll σε αυτόν –

Η Πλατεία Νερού θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ασφυκτικά γεμάτη στις 8 Ιουνίου 2019 για να υποδεχθεί τον Iggy στα πλαίσια του Release Festival. Όχι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Pop θα εμφανιστεί στην πρωτεύουσα. Το έχει κάνει μερικές φορές ακόμη αφήνοντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους θεατές: το 1996 στον Πειραιά συνέχισε να παίζει παρά την περιβόητη ιστορία με το μπουκάλι ενώ το 2004 στο Θέατρο Πέτρας πρέπει να έγραψε μερικές δεκάδες χιλιόμετρα τρέχοντας πάνω κάτω στην σκηνή σαν μουρλός. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα γίνει σε μία συναυλία του Iggy Pop κι ας έχει πατήσει αισίως τα 71 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά αυτόν τον αγέρωχο τρελό.

Οι Stooges, η προσωπική δισκογραφία, οι μοναδικές ερμηνείες, τα θρυλικά τραγούδια, το stage diving, η δίχως όρια on stage περσόνα, η βαθιά ειρωνεία στους στίχους, το πραγματικό punk attitude είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που οφείλει το rock n’ roll σε αυτόν. Για αυτό, αν θες να τον δεις -ή να τον δεις ξανά- καλό θα ήταν να εκμεταλλευθείς τη μειωμένη τιμή προπώλησης των εισιτηρίων (35 Ευρώ) που ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει για λίγες μόνο ημέρες.

Όσο για το ποια τραγούδια περιμένουμε από αυτόν; Αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Αυτός όμως ο υποκειμενισμός κουβαλά μαζί τους αναμνήσεις, ξέφρενες στιγμές από κάποιο φοιτητικό πάρτι, άπειρο fun κι αρκετές σκληρές αλήθειες για τη ζωή που μας έχει χαρίσει μέσα από τα χρόνια ο Iggy.

I’m Bored

China Girl

Nightclubbing

Cry for Love

Some Weird Sin

 

Ο Iggy Pop στην Αθήνα

Release Festival 2019 | Σάββατο 8 Ιουνίου

Πλατεία Νερού | Δέλτα Φαλήρου

* Η προπώληση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 23/11, στις 11:00 το πρωί, προς 35 ευρώ, και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους , η τιμή θα διαμορφωθεί στα 40 ευρώ. Οι επόμενες φάσεις της προπώλησης θα ανακοινωθούν στην πορεία.

* Επίσης, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 100 ευρώ.

Συντάκτης: Γιώργος Ρομπόλας
πηγή: esquire.com.gr