Δεν φοβήθηκαν τον κορονοϊό και άνοιξαν κομμωτήρια και καφετέριες! 96 συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Δεν τους τρόμαξε ο κορονοϊός και τα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας και τώρα θα το πληρώσουν ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι πως η αστυνομία έχει προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη 12 Μαρτίου έως σήμερα σε 96 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ έχουν βεβαιωθεί 91 παραβάσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 86 από τις 91 παραβάσεις και οι 91 από τις 96 συλλήψεις αυτών που αψήφησαν τον κορονοϊό έγιναν χθες (Σάββατο).

Όσον αφορά τις περιοχές που έγιναν οι συλλήψεις είναι οι εξής: 36 στην Αττική, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 4 στην Κρήτη, 3 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ηπειρο και 1 στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καφετέριες, καφενεία, ψητοπωλεία, κέντρα διασκέδασης – δεξιώσεων και πολυκαταστήματα, όπου ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.