Σκληρό πόκερ για την Περιφέρεια Αττικής. Υποψήφιοι για το χρίσμα Γ. Παπανικολάου- Δ. Χατζηδάκης;

Δύο χρόνια σχεδόν πριν από τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα σενάρια για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουν φουντώσει… Δύο κυριακάτικες εφημερίδες η Real news και ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φιλοξενούν ρεπορτάζ με τους «γαλάζιους» υποψήφιους περιφερειάρχες.
Με δεδομένη την αποχώρηση της κας. Ρένας Δούρου και την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο ανώτερος θεσμός της Αυτοδιοίκησης προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μνηστήρων μεταξύ αυτών και δημάρχων της Αττικής. H απλή αναλογική που προωθεί η κυβέρνηση και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, δεν φέρνει μόνο αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τους πρώτους σχεδιασμούς για την επιλογή των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τους μεγάλους δήμους και πρωτίστως τις περιφέρειες.
Ήδη από το χώρο της αυτοδιοίκησης ακούγονται- όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων-  ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ πάντα στο τραπέζι υπάρχει το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη. Επίσης, προτάθηκε και ο Γιάννης Σγουρός, η υποψηφιότητα του οποίου έχει μεγάλη υποστήριξη στο επιτελείο της Ν.Δ.  Αυτά τα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ θέλει μετά από χρόνια, το κόμμα του να κερδίσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Πηγή : Glyfada24.gr