Τα δύο πρόσωπα του καιρού-Στα «λευκά» και η Αττική

Η νέα κακοκαιρία προβλέπει χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο από την Παρασκευή και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο – Κυριακή πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Η νέα κακοκαιρία προβλέπει χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια της Αττικής από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα.

Για τα βόρεια προάστια της Αττικής η ιστοσελίδα meteo.gr δίνει για την προσεχή Κυριακή μόλις -1 και 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει ότι στο κέντρο της Αθήνας θα ρίχνει χιονόνερο και η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 12, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 16, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νότια ηπειρωτικά από 5 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18, και στην Κρήτη από 7 έως 16.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

πηγή: thetoc.gr