Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας από την ΕΛΑΣ. Μεταξύ των θυμάτων, 15 Ελληνίδες φοιτήτριες και μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία εξέδιδε ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες, μέσω γραφείου που έκλεινε ερωτικά ραντεβού. 
Συνελήφθησαν δεκατέσσερα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 45χρονος Έλληνας φωτογράφος, που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος ενώ συγκατηγορούνται έντεκα επιπλέον άτομα.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όσο και Ελληνίδες. Tις προσέγγιζαν σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους εξαπατώντας τες, ή τις παρέσυραν με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, είτε τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία και τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Για την εξεύρεση «πελατών». είχαν συστήσει και  «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.
Κατά το τελευταίο τρίμηνο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προβεί στην κατ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων 15 Ελληνίδες φοιτήτριες και μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου.
Οι συλληφθέντες προέβαιναν επίσης στη λήψη γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό αυτό το διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών.
Το κόστος κάθε ραντεβού ανερχόταν στα 130 ευρώ, με τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 κρατούσε η κοπέλα.
πηγή: cityportal.gr