Ο Μπογδάνος προτείνει τον Χρήστο Χωμενίδη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αφού αρχικά πρότεινε την Αρβελέρ που είναι 93 ετών και μετά τον Τίτο Πατρίκιο ο οποίος οποίος είναι 92 κατέληξε στον νεότερο Χρήστο Χωμενίδη.

Ήταν να μην ξεκινήσει η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τώρα όλοι, σχετικοί και άσχετοι, έχουν άποψη περί του προσώπου που θα επιλεγεί. Ο Πρωθυπουργός είπε μεν ότι θα σκεφτεί ή θα καταλήξει σε πρόσωπο τα Χριστούγεννα, αλλά επειδή κάποιοι βιάζονται άρχισαν τις προτάσεις.   

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, για παράδειγμα, που είναι και πολιτικός αρχηγός, πρότεινε, μιλώντας στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, για ΠτΔ τον Λευτέρη Πετρούνια. Εξαιρετικός άνθρωπος ο ολυμπιονίκης των κρίκων, καλό παιδί και σύμβολο της Ελλάδας που θέλουμε. Για την «ελληνική ψυχή» του κ. Πετρούνια μίλησε ο κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω αν θέλει να κατέβει». Βέβαια, ο κ. Βελόπουλος, υπερήφανο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας κατά τα άλλα, δεν ξέρει και άλλα πράγματα, πιο βασικά. Δεν ξέρει ότι για να έχεις δικαίωμα να εκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέπει, σύμφωνα με το Σύνταγμα να έχεις συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας σου. Και ο κ. Πετρούνιας είναι 28. Θα μπορεί, αν θέλει, να είναι υποψήφιος στην προεδρική εκλογή του 2034.

Χρήστος Χωμενίδης

Από την άλλη, ο πανταχού παρών τελευταία Κωνσταντίνος Μπογδάνος της ΝΔ, είπε –στην ίδια εκπομπή– ότι θα ήθελε να δει μια γυναίκα ΠτΔ και θεωρεί ιδανική την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, «ένα πρόσωπο υψηλότατου συμβολισμού και βαθιάς αξιοπρέπειας που μόνο να δώσει μπορεί σε αυτό το αξίωμα». Όντως είναι μια εμβληματική προσωπικότητα η κυρία Αρβελέρ, μια παγκόσμια Ελληνίδα. Μόνο που είναι 93 ετών. Μετά ο κ. Μπογδάνος πρότεινε και τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο. Ο οποίος βαδίζει στο 92ο έτος της ζωής του. Και για να το ισορροπήσει, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, είπε: «Αν θέλετε νεότερο, Χρήστος Χωμενίδης»…

πηγή: Κώστας Μορφίρης / klik.gr