Α’ πλαζ Βούλας: Μια ιστορία αποτυχίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Μέχρι και σήμερα 28 Ιουνίου 2017 η είσοδος παραμένει ελεύθερη, χωρίς να παρέχεται εντός της παραλίας κανενός είδους υπηρεσία, πλην της καθαριότητας και του νερού στα ντους.

Ενώ στις μέρες μας συνηθίζεται να αποθεώνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, ως δήθεν λύση διά πάσαν νόσον, η πραγματικότητα στην όμορφη αυτή παραλία ενός από τα ακριβά προάστια της Αττικής είναι πως οι ιδιώτες απέτυχαν παταγωδώς.

Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και η εταιρεία που έχει μισθώσει με πολυετή συμβόλαια την πλαζ, οι «Απολλώνιες Ακτές» αδυνατούν να προσφέρουν το στοιχειώδες: Μια ομπρέλα και έναν καφέ.

Ακόμη χειρότερα, η ακτή έχει εξαφανιστεί από βουνά με φύκια…

Η τεράστια ευθύνη του Δημοσίου στην προκειμένη περίπτωση που μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, είναι το γεγονός ότι επέμενε πεισματικά και αμετακίνητα η συγκεκριμένη παραλία να παραμείνει υπό μίσθωση σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αρνείτο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη παραλία στη διαχείριση του Δήμου, όπως συνέβη με άλλες ελεύθερες παραλίες.

Για να δοθεί όμως η πλήρης εικόνα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι «Απολλώνιες Ακτές» υπεκμίσθωναν την παραλία σε άλλες εταιρείες μέχρι φέτος. Αυτές οι εταιρείες συσσώρευσαν χρέη στις «Απολλώνιες Ακτές», εξώθηκαν από το ακίνητο και η αρχική μισθώτρια εταιρεία έμεινε να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο απαθής.

Εν συνεχεία δήλωσε στη δημοτική αρχή ότι θα αναλάβει η ίδια τη λειτουργία της παραλίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει ούτε μια καντίνα να λειτουργήσει. Η αρχική ημερομηνία που έδωσε ως ημέρα έναρξης λειτουργίας ήταν αυτή η Δευτέρα 26 Ιουνίου, η οποία προφανώς πέρασε. Ως νέα ημερομηνία εκκίνησης της λειτουργίας ορίστηκε η επόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Η σημερινή εικόνα πάντως είναι απογοητευτική.

Τα φύκια έχουν κάνει τα νερά …δυσπρόσιτα και τα έχουν χρωματίσει.

Πηγή : 3vita.gr