Αισιόδοξοι για την κατάσταση των ακτών οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας

Έξι μήνες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε στον Σαρωνικό το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, μίλησαν σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο, για την κατάσταση στις ακτές τους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου δήλωσαν αισιόδοξοι για την εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες σε Άλιμο και Γλυφάδα από τις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι φορείς.

Μάλιστα ο δήμαρχος Γλυφάδας τόνισε ότι ο δήμος έχει υποβάλει αίτηση για να αποκτήσει η παραλία της πόλης του και πάλι τη Γαλάζια Σημαία.

«Έχουν γίνει άψογα οι καθαρισμοί, η θάλασσα και η φύση έχουν βοηθήσει, οι μετρήσεις που έχουμε κάνει με φορείς και ιδιωτικούς και δημόσιους δείχνουν όλες ότι το νερό είναι πεντακάθαρο και οι παραλίες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο» είπε ο δήμαρχος Αλίμου.

«Είμαστε αισιόδοξοι, τα πράγματα βελτιώνονται κάθε μέρα, έχει βοηθήσει και ο καιρός πάρα πολύ, όλη η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η άνοιξη που ξεκινάει και το καλοκαίρι βρίσκει την παραλία μας πεντακάθαρη και δεν σας κρύβω ότι έχουμε υποβάλει και πάλι το αίτημα για γαλάζια σημαία» είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας

«Οι μετρήσεις είναι πολύ αισιόδοξες. Πλέον το πρόβλημα του Σεπτεμβρίου του 2017 δεν υπάρχει.

Αυτό που ελέγχουμε είναι ο βυθός και επαναλαμβάνω ότι η εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα είναι πάρα πολύ καλή».

 πηγή : Notia.gr