Αλλαγή δόγματος στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα: Ασφυκτική ποινική πίεση

Νομοθετικές παρεμβάσεις στον ποινικό κώδικα που θα βάζουν «φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα προωθούν οι αρμόδιοι και μάλιστα με πολύ γρήγορες διαδικασίες και στόχο να αυστηροποιηθούν διατάξεις που μέχρι σήμερα είχαν χαλαρή εφαρμογή και τις οποίες εκμεταλλευόταν η αναρχική ομάδα.

Η επιλογή κάθε φορά του τρόπου που ενεργούσε ο Ρουβίκωνας, έδινε ξεκάθαρα το μήνυμα προς τις αστυνομικές Αρχές ότι τα μέλη της γνώριζαν πολύ καλά να «ακροβατούν» στα όρια του πλημμελήματος με το κακούργημα με αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, να αφήνονταν ελεύθεροι μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας και την εμφάνιση τους στις δικαστικές αίθουσες του αυτοφώρου.

Την ίδια ώρα πάντως, η Κατεχάκη εφαρμόζει ένα νέο δόγμα απέναντι στην αναρχική ομάδα εφαρμόζοντας ασφυκτική ποινική πίεση και με σαφές μήνυμα ότι κάθε ενέργεια τους θα ακολουθεί σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστική η φράση παράγοντα της Κατεχάκη ότι «τέρμα τα ταξί για τον Ρουβίκωνα».

Είναι σαφές ότι οι εντολές που έχουν δοθεί προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η αστυνομία θα πρέπει να συλλαμβάνει τα μέλη της ομάδας όποια ενέργεια και αν κάνουν, ανεξάρτητα αν πρόκειται για πράξη πλημμεληματική ή όχι.

Χαρακτηριστικά, για την επίθεση στο κτήριο του ΣΕΒ ο ίδιος παράγοντας της λεωφόρου Κατεχάκη έλεγε «η επίθεση με μπογιές είναι επίθεση σε μια δημοκρατική κοινωνία που έχει νόμους και κανόνες και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους παραβιάζει».

Οι εντολές από την πολιτική πυραμίδα ήταν σαφής και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να μην δείχνουν καμία ανοχή στις πράξεις του Ρουβικώνα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο κτήριο του ΣΕΒ συνελήφθησαν δυο άτομα ενώ την επόμενη ημέρα συνελήφθη και το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας, που μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ανακοίνωνε νέες δράσεις και μάλιστα σε τουριστικές περιοχές.

πηγή: cnn.gr