Αναβιώνουν τα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας

Άλλο ένα σημαντικό βήμα έγινε για την έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου ύψους 60 εκατ. ευρώ από την Grivalia Hospitality που αφορά στην αναβίωση του θρυλικού τουριστικού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας.

Ειδικότερα, η ειδική υπηρεσία προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού προχώρησε σε αναθεώρηση της παλαιάς οικοδομικής άδειας για την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου 5 αστέρων με δυναμικότητα 400 κλινών.

Η αναθεωρημένη άδεια χορηγήθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ΕΤΑΔ από την οποία έχει ενοικιάσει τα Αστέρια Γλυφάδας η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. την οποία ελέγχει πλέον η  Grivalia Properties. Η εταιρεία πέρασε πρόσφατα στον έλεγχο της Grivalia Properties από τον Όμιλο Παπαθεοχάρη.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία spa, συνεδριακού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων εστίασης και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων. Η Grivalia Properties σκοπεύει να αναθέσει τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε διεθνούς εμβέλειας ξενοδοχειακή αλυσίδα.

Η άδεια προβλέπει δόμηση 21.380 τ.μ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αφορά σε υφιστάμενα κτίρια. Με την έκδοση της αναθεωρημένης άδειας ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της επένδυσης με την εγκατάσταση κατασκευαστικής εταιρείας η οποία θα επιλεγεί κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πάντως, το γραφείο που έχει ασχοληθεί με τη μορφή που θα πάρει το υπερπολυτελές συγκρότημα έχει ήδη διαμορφώσει τα πρώτα σχέδια μέρους των νέων τουριστικών εγκαταστάσεων που θα αναπτυχθούν σε έκταση 285 στρεμμάτων.

Η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ύψος στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής στον ξενοδοχειακό κλάδο μετά το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πάντως πέραν των δύο εμβληματικών επενδύσεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στα Αστέρια Γλυφάδας καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον και για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο με δεδομένη την τουριστική αξία που θα λάβει η περιοχή τα επόμενα χρόνια με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στο Ελληνικό.

Επίσης, στο παραλιακό μέτωπο επίκεινται νέες επενδύσεις μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων της μαρίνας Αλίμου αλλά και την επαναλειτουργία της πλαζ της Β’ Ακτής Βούλας.

πηγή: economistas.gr