Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με παιδίατρο, του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας

Την άμεση στελέχωση του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας με παιδίατρο, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας του, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

«Η άμεση πρόσληψη ενός Παιδιάτρου στο Παράρτημα της Καλλιθέας είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καθημερινές εφημερίες και να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια υγεία, των οικογενειών που διαμένουν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Β3΄Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: «Άμεση στελέχωση του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας με παιδίατρο»

Στο παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας, επί της Λεωφόρου Συγγρού 290, λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2013 το πρότυπο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης, το οποίο δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα με τη λειτουργία του παραπάνω Κέντρου, στους χώρους του Παραρτήματος παρέχονται υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε παιδιά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθημερινά και εάν κριθεί αναγκαίο ακολουθεί η παραπομπή τους στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η παιδίατρος που υπηρετούσε στο Παράρτημα της Καλλιθέας συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει κενή η θέση της, οδηγώντας ουσιαστικά στην αιφνιδιαστική αναστολή των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς που κατοικούν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης, που πλέον είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται ακόμη και για απλά περιστατικά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Άμεση είναι η αντίδραση και των Δημοτικών Αρχών Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας και πλήθους Ενώσεων και Συλλόγων Γυναικών των νοτίων περιοχών της Αθήνας.

Η άμεση πρόσληψη ενός Παιδιάτρου στο Παράρτημα της Καλλιθέας είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καθημερινές εφημερίες και να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης των οικογενειών που διαμένουν στον νότιο τομέα, στη δημόσια υγεία.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να στελεχωθεί με παιδίατρο το Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας, για να αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας του;
2)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ενισχύσετε το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης του Παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων της Καλλιθέας, ώστε να αναβαθμιστούν οι πρότυπες υπηρεσίες που παρέχει;