Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μάτι

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαγιά. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε στο Ναυτικό Όμιλο, έδωσε γιορτινό χρώμα, στα αποκαΐδια, στην περιοχή που 139 ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, εξακολουθεί να θυμίζει πόλη – φάντασμα…

Όπως καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 κάτοικοι στο Μάτι δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Τα κατεστραμμένα σπίτια, τα καμένα δέντρα, οι σωροί από τα κλαδιά και τους κορμούς στους δρόμους θυμίζουν την πύρινη λαίλαπα.

«Υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία, πάρα πολλές καθυστερήσεις θα μπορούσαν να τα κάνουν πολύ πιο γρήγορα όλα για να βολευτεί και ο κόσμος για να τα χτίσει», ανέφερε κάτοικος στον ΑΝΤ1.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι ενημέρωσε σήμερα τους πυρόπληκτους για την εξέλιξη όσων τους απασχολούν.

Από την άλλη, όπως λένε οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών στον ΑΝΤ1, δεν θα ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν το περασμένο καλοκαίρι, αυτό που ζητούν όμως είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αλλάξει το περιβάλλον.

«Πυρόπληκτος είμαι κι εγώ αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμα. Τις άδειες θέλουμε για να προχωρήσουν τα σπίτια τίποτε άλλο», σημείωσε κάτοικος στον ΑΝΤ1.

πηγή: ant1news.gr