Ανάσταση με το κατοικίδιο: Tι να κάνετε αν φοβάται τις κροτίδες

Το Πάσχα μπορεί να είναι για εμάς ημέρα γιορτής και ευκαιρία για ξεκούραση, ωστόσο, για τους τετράποδους φίλους μας μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη, αν δεν φροντίσουμε κάποια πράγματα, τόσο για το ταξίδι, όσο και για το βράδυ της Ανάστασης και το έθιμο με τις κροτίδες και τα βεγγαλικά.

Η μεταφορά

Το να είναι ο σκύλος ή η γάτα μας ελεύθεροι στο πίσω κάθισμα, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Σύμφωνα, εξάλλου, με μελέτες, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ατυχήματος, θα έρθουν μπροστά με μεγάλη δύναμη και δεν αποκλείεται να τραυματιστούν.

Το ιδανικό είναι να μεταφέρουμε το κατοικίδιό μας στο κλουβί ή το ταξιδιωτικό καλαθάκι, πάντα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, παρά το ότι η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει ακόμα τόσο πολύ, φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας νερό και, σε καμιά περίπτωση, δεν αφήνουμε το ζωάκι μας μέσα στο αμάξι με κλειστά παράθυρα, ακόμα κι αν κάνουμε μία σύντομη στάση κατά το ταξίδι.

Αν ταξιδεύετε με ΚΤΕΛ, να έχετε υπόψη πως η σχετική εγκύκλιος ορίζει πως μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά και σε κάθε λεωφορείο επιτρέπονται μέχρι δύο κατοικίδια.

Ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν σε τρένα και πλοία, ενώ πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του τετράποδου φίλου σας.

Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά

Το βράδυ της Ανάστασης το έθιμο με τα πυροτεχνήματα και τις κροτίδες μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο για τον σκύλο ή την γάτα σας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρετε το ζωάκι σας μαζί στην εκκλησία, ούτε να το αφήσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι καθώς το πιθανότερο είναι να τρομοκρατηθεί από τον θόρυβο των κροτίδων.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να βάλετε τον μικρό σας φίλο από νωρίς μέσα στο σπίτι, να κλείσετε τα παντζούρια και τις μπαλκονόπορτες και να του ανοίξετε ξανά όταν επιστρέψετε και αφού έχουν τελειώσει οι κροτίδες!

Ειδικά για τους σκύλους, μπορείτε επίσης να βάλετε στο σημείο που του αρέσει να κρύβεται το κρεβάτι του και το αγαπημένο του παιχνίδι ή μία λιχουδιά, ενώ, αν μείνετε στο σπίτι, να μην εκφράσετε τον θαυμασμό σας για τα βεγγαλικά και να συμπεριφέρεστε σαν να μην γίνεται τίποτα.

Τέλος, οι ειδικοί συνιστούν πως, αν το ζωάκι μας αρχίσει να τρέμει, δεν πρέπει να αρχίσετε τα χάδια, καθώς θα του στείλετε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει, αλλά να κρατήσετε ουδέτερη συμπεριφορά, που προβάλει σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

πηγή: peoplegreece.com