Ανατροπή! Άνοιξαν πάλι τα «πειρατικά» σάιτ του Ίντερνετ

Άνοιξαν και πάλι τα «πειρατικά» σάιτ, όπως τα Pirate Bay, Gamato και tainies.online λίγες βδομάδες μετά το κλείσιμό τους.

Παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας να περιορίσει την εκτεταμένη πειρατεία της ψυχαγωγίας που έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο και να κλείσει τους ιστότοπους που διαμοιράζουν σειρές και ταινίες, δεν κατάφερε τελικά να πετύχει όσα επεδίωκε.

Τα συγκεκριμένα σάιτ απλά μεταφέρθηκαν σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση και ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Για να επιχειρήσουν και πάλι την εκ νέου διακοπή της λειτουργίας τους πρέπει να υπάρξει σχετική καταγγελία, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Επίσης, δεν υπάρχει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Γαλλίας, για να μπορέσουν να περιορίσουν τη δράση των πειρατών, ακόμη και μετά την αλλαγή διεύθυνσης των servers.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου είχε πέσει «μαύρο» στο δημοφιλές The Pirate Bay και σε άλλες 37 ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο παράνομης αναπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και άλλων οπτικοακουστικών έργων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ζήτησε από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names.

Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου), απειλώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Το σφράγισμα στις εισόδους των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών πυλών επιβάλλουν οι τρεις πρώτες αποφάσεις της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν πρόσφατα.

πηγή: paraskhnio.gr