Αναβλήθηκε λόγω καιρού η ιστορική αποστολή της Space X – Το Σάββατο η νέα προσπάθεια

Λίγο πριν την πραγματοποίησή της, ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon 9, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23:33. 


Το Σάββατο θα γίνει η δεύτερη προσπάθεια για την ιστορική εκτόξευση του SpaceX Falcon 9, έπειτα από την ακύρωση της σημερινής εκτόξευσης λόγω του καιρού.

Το σενάριο της ακύρωσης υπήρχε από το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε όμως λίγο πριν την πραγματοποίησή της που είχε προγραμματιστεί για τις 23:33 ώρα Ελλάδας.

Η έντονη βροχόπτωση κι οι καταιγίδες πλημμύρισαν το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις ακτές της Φλόριντα νωρίς σήμερα το πρωί και Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανακοίνωσε πως μια τροπική καταιγίδα δημιουργείται στα ανοικτά της Νότιας Καρολίνας, λίγο πιο βόρεια, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν δυνητικό κίνδυνο για τους αστροναύτες σε περίπτωση που θα χρειασθεί κάποια έκτακτη προσθαλάσσωσή τους στον Ατλαντικό μετά την απογείωση.


Οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας και της SpaceX αφού συναντήθηκαν αποφάσισαν να αναβάλλουν την εκτόξευση για το Σάββατο, το επόμενο πιθανό χρονικό περιθώριο για την πραγματοποίησή της.

“Η συνάντηση για τον καιρό στον Ατλαντικό (σήμερα) το πρωί θα καθορίσει εάν θα μπορέσουμε να δώσουμε σήμα”, έγραψε ο ιδιοκτήτης της SpaceX Ίλον Μασκ, που περίμενε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή από την ημέρα της ίδρυσης της νεοφυούς διαστημικής εταιρείας του το 2002.