Άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ: Oυρές για ένα εισιτήριο και μια ομπρέλα

Φαίνεται πως ο κόσμος περίμενε πολύ καιρό αυτή την ημέρα, αν λάβει υπόψη κανείς την κίνηση στους δρόμους και τις οργανωμένες πλαζ.


Από πρωί του Σαββάτου 16/5 και εξαιτίας του πρόωρου μίνι καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας, όπως είχε ανακοινωθεί, οι λουόμενοι μπόρεσαν – για πρώτη φορά φέτος – να επισκεφθούν τις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες και λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με νέους κανόνες, με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην πλαζ της Βουλιαγμένης, κόσμος είχε συγκεντρωθεί από τις 07:00 το πρωί και είχε σχηματίσει ουρά για να εξασφαλίσει μια θέση στον ήλιο.

Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι αρκετά τσουχτερά για τους παραβάτες επιχειρηματίες των οργανωμένων πλαζ που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση όπως η απόσταση στις ξαπλώστρες και η πώληση ποτών. Και πιο συγκεκριμένα τα πρόστιμα είναι τα εξής:  5.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 μέρες.


Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται.Οι πρώτες εικόνες από τις οργανωμένες παραλίες (στο σύνολο, λειτουργούν 515) δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αφού τηρείται η απαραίτητα απόσταση ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι ομπρέλας με ξαπλώστρες.

Συγκεκριμένα, οι άξονες έχουν απόσταση τεσσάρων μεταξύ τους, ενώ τα σκίαστρα ενάμιση.Παράλληλα, και στα beach bars υπάρχουν ειδικές διαγραμμίσεις για την τήρηση των αποστάσεων, ενώ λειτουργούν μόνο για take away ροφήματα, ποτά και συσκευασμένα τρόφιμα.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται Όσον αφορά στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.


Οι παραλίες της Αττικής που άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου

Οι παραλίες της Αττικής που είχαν κριθεί κατάλληλες για τις βουτιές το 2019 σύμφωνα με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) είναι:

* Δήμος ΜαραθώνοςΜπρεξίζα
* Σχινιάς/ΚαράβιΔήμος Σπάτων-ΑρτέμιδοςΔιασταύρωση
* ΛίμνηΔήμος Μαρκοπούλου ΜεσογαίαςΑυλάκιΔήμος ΣαρωνικούΛαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
* Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
* Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
* Μαύρο Λιθάρι/Eden BeachΔήμος Βάρης-Βούλας-ΒουλιαγμένηςΑστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
* Βάρκιζα
* Βούλα Α
* Βουλιαγμένη

*Δήμος Γλυφάδας, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β


Ποιες έχουν δωρεάν είσοδο 

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
    Λιμανάκια Βουλιαγμένης
    Χαμολιά Βραυρώνας
    Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας
    Σχινιάς, Μαραθώνας
    Βοτσαλάκια Καστέλλας
    Άγιος Κοσμάς
    Λεγραινά
    Μαύρο Λιθάρι
    Πασαλιμάνι Σουνίου\
    Θυμάρι
    Έδεμ Π. Φαλήρου
    Καβούρι
    Γλυφάδα
    Άγιος Νικόλαος- Aνάβυσσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here