Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στην «κόκκινη» Αττική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υποεπιτροπής ειδικών, στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον κορονοϊό στην Αττική, με το σχετικό προσχέδιο να περιλαμβάνει ακόμη και το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας.


Οι επιδημιολόγοι χαρακτηρίζουν ως «κόκκινη» τη μεγάλη περιφέρεια, κι όχι κάποια ενότητα της, όπως τη Δυτική Αττική, σε Δήμους της οποίας πρόσθετοι περιορισμοί βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε ισχύ, με μόνη εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κι αυτό γιατί τα επιδημιολογικά στοιχεία φαίνεται πως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού!

Οι επιστήμονες, οι οποίοι συνεδρίαζαν από τις 7 το απόγευμα, αναμένεται να μεταφέρουν την εκτίμησή τους στην αυριανή ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία, με τη σειρά της, θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιδημιολόγοι εξέτασαν μία σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες, εφόσον υιοθετηθούν, συνεπάγονται την αναστολή ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και το «πάγωμα» της τρέχουσας λειτουργίας του εμπορίου, καθώς σήμερα είναι εφικτή η πρόσβαση στα φυσικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται πως στη κοντινή Βοιωτία, επίσης «κόκκινη» περιοχή, το λιανεμπόριο λειτουργεί μέσω click away.

Σημειώνεται, πάντως, πως η λειτουργία των δημοτικών σχολείων δεν αναμένεται αλλάξει, και ότι, δηλαδή, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τέλος, υπό συζήτηση τέθηκε και το αν η κυκλοφορία – πλην εξαιρέσεων – θα σταματάει στις εννιά – όπως ισχύει αυτή τη στιγμή – ή στις έξι.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής, το πιθανότερο στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.