Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αστυνομικοί πιάνουν έγγραφα πολιτών – Κίνδυνος μετάδοσης του ιού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 06:00 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς και αφού έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι 2 άτομα, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν.

Ωστόσο η όλη διαδικασία προκάλεσε πολλά παράπονα από την πλευρά ορισμένων οδηγών και πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορονοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα.

Μπορεί οι αστυνομικοί να φορούν γάντια, ωστόσο αν πιάσουν τα έγγραφα ενός δυνητικά φορέα του κορονοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορεί να τον μεταφέρουν.

Οπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο, οι περισσότεροι πολίτες είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.