Απεργία και στάσεις εργασίας σε Προαστιακό και τρένα

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες των κινητοποιήσεων – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Με προβλήματα και αυτήν την εβδομάδα η μετακίνηση των επιβατών με Προαστιακό και τρένα λόγω προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας και στάσεων εργασίας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), βασικό αίτημα είναι η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων.

Για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν 3 τρίωρες στάσεις εργασίας:

  • 05.00 – 08.00
  • 13.00 – 16.00
  • 21.00 – 00.00.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

Να σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι – Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, εν όψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Και προστίθεται: «Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται “εγκλωβισμένη” στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί».

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα  εργασιακά μας δικαιώματα -όσα μας έχουν απομείνει- αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού “φακελώματος” των συνδικάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

πηγή: athensvoice.gr