Από 4 Μαΐου τέλος τα SMS στο 13033 – Ανοίγουν όλα τα σχολεία έως τέλη Μαΐου

Μόλις ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 ή συμπλήρωσης ειδικού εντύπου για αιτιολόγηση μετακίνησης.


Το συνολικό σχέδιο θα ανακοινώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως ο κ.Πέτσας αποκάλυψε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι μόλις ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, που θα είναι η πρώτη κίνηση χαλάρωσης, να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 ή συμπλήρωσης ειδικού εντύπου για αιτιολόγηση μετακίνησης.


«Το SMS θα φύγει από την καθημερινότητα μας από τις 4 Μαΐου και μετά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαμήνυσε πάντως ότι για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέτρα προστασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, άρα στη σταδιακή μετάβαση η χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι τους αφορά θα είναι προς την τελευταία φάση.

Επίσης αναφέρθηκε στο άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που είχε προτείνει χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.


«Η κατεύθυνση είναι ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στο σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας». Ο υφυπουργός τόνισε ότι για το θέμα του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων περιμένουμε την εισήγηση επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ για την γενικότερη άρση των μέτρων επιβεβαίωσε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να γίνει σταδιακά. Πρόσθεσε, δε, ότι ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν θα αποφασίζεται αν «το επόμενο βήμα θα γίνεται ανά 7 ή 14 ημέρες».

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου θα γίνει στις 11 Μαΐου, ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου για μερικές εβδομάδες, καθώς το σχολικό έτος είναι πιθανόν να παραταθεί.