Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ. για αντίποινα κι επιστροφή της τρομοκρατίας

Μετά από 11 χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Εντολές για εγρήγορση και πιο εντατικούς ελέγχους στη φύλαξη στόχων – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα

Συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει η αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να ανησυχούν για το ενδεχόμενο εκδικητικών «αντιποίνων».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό, που εφιστούν την προσοχή και καλούν σε εγρήγορση για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών ακόμα και τρομοκρατικών, επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα, περιπολίες και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων. Παρόμοιες προφορικές εντολές έχουν λάβει αστυνομικοί που βρίσκονται στις συνοδείες ασφαλείας ακόμη και τη φρούρηση οικιών, δικαστικών λειτουργών, για την αύξηση της παρατηρητικότητας και των μέτρων αυτοπροστασίας.

Οι σχετικές εντολές υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν και τον αυστηρό έλεγχο της αλληλογραφίας χαρακτηρισμένων στόχων, για τον εντοπισμό εκρηκτικών – εμπρηστικών φακέλων, πουέχουν σταλεί στο παρελθόν.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας

Παράλληλα, έχει γίνει κάλεσμα μέσω των social media για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης (31/07) στις 20:00, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει την αστυνομία να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη μην επαναληφθούν τα Δεκεμβριανά του 2008. Ακόμη εκφράζεται φόβος και για τρομοκρατική ενέργεια ακόμα και αιματηρή με στόχο είτε αστυνομικό, είτε δικαστικό. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανοί στόχοι είναι αναρίθμητοι, καθώς στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν από έναν μεμονωμένο δικαστικό λειτουργό μέχρι και αστυνομικό τμήμα.

Η αποφυλάκιση Κορκονέα

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κορκονέας το μεσημέρι της Τρίτης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από τις φυλακές τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να συμπαρασταθούν στο γιο τους.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς χθες το απόγευμα.

πηγή: policenews.eu