Αριστοτέλης Ωνάσης – 7 σπουδαία αποφθέγματα ενός μύθου… για τον έρωτα, τις σχέσεις, τις γυναίκες

Έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου 1975 .

Λένε ότι δεν έχω ανατροφή. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που έχουν, δεν έχουν συνήθως και αντίρρηση να παραβλέψουν αυτό το μικρό μου ελάττωμα, ακριβώς επειδή είμαι πάρα πολύ πλούσιος. Δεν μπορείς να αγοράσεις την ανατροφή, αλλά μπορείς να αγοράσεις την ανοχή και την έλλειψή της.”

Τα παραπάνω, είναι λόγια ενός πραγματικά σπουδαίου άντρα που αποτέλεσε μια κορυφαία προσωπικότητα… από τις διασημότερες στον κόσμο…Ένας Έλληνας ο οποίος πέρασε τα στενά σύνορα της χώρας του κι έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο…

Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε μοναδικά τη στερεοτυπική εικόνα του Έλληνα. Εργατικός, φιλόδοξος, αισιόδοξος, πληθωρικός, γλεντζές κατάφερε όσα κανένας άλλος. Δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής κι έγινε δεκτός στους κύκλους των διεθνών VIPs. Πραγματοποίησε εκείνο το τρελό όνειρο μέσα από σκληρή δουλειά , υπομονή, επιμονή κι ακαταμάχητη προσπάθεια.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

 Η ιδιωτική του ζωή, οι έρωτές του, οι επιχειρηματικές του επιτυχίες απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν όσα χρόνια και να περάσουν. Γιατί ήταν ένας μύθος.

Το πολυσυζητημένο του διαζύγιο με την Τίνα Λιβανού, ο έρωτάς του με τη Μαρία Κάλλας , ο γάμος του με την Τζάκι Κένεντι που εξέπληξε τους πάντες, η συναρπαστική του ζωή… `Ολα πέρασαν μέσα από πρωτοσέλιδα που έμοιαζε με σαπουνόπερα. Μια σαπουνόπερα που μετατράπηκε σε αρχαία τραγωδία, αφού η μοίρα άρχισε να παίρνει ένα ένα τα μέλη της οικογένειας με τραγικό τρόπο. Πολλοί μίλησαν για την “κατάρα των Ωνάσηδων”. Το σίγουρο είναι ότι προσωπικότητες σαν τον Αριστοτέλη Ωνάση γεννιούνται, ίσως, μόνο μια φορά…

 Συγκέντρωσα κάποια από τα σπουδαία λόγια αυτής της κορυφαίας προσωπικότητας- για τον έρωτα, τις σχέσεις, τις γυναίκες- που αποτελούν οδηγό ζωής και σας τα παραθέτω...

Οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σεξ γίνονται έξω από τα καθιερωμένα. 
`Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Δεν πίστεψα ποτέ, ότι στον κόσμο που ζούμε, τα συναισθήματα θα μπορούσαν να υπερνικήσουν κάθε λογική στις επιχειρήσεις.
Ποτέ δεν κατάλαβα την προτροπή «την υπογραφή σου και το κάτω το κεφάλι σου να προσέχεις που τα βάζεις». Έτσι χάνεις σίγουρα και στις δουλειές και στη ζωή.
Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός.
Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία.
Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης.
Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα.

πηγή: Μανταλένα Μαρία Διαμαντή / klik.gr