Αρχαιολογικός περίπατος στη Βουλιαγμένη

Στα σημαντικά μνημεία της ιστορίας του Δήμου Αλών Αιξωνίδων που βρίσκονται στη Βουλιαγμένη θα ξεναγήσει η Σύμπραξη για τα Ιστορικά Μνημεία το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. 

Την ξενάγηση κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα κάνει ο Μάκης Σταύρου, με αρχική συνάντηση στις 10.30 π.μ. στη διασταύρωση Αλκυονίδων (παραλιακή) και Μάρνη.

Αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση:

Η συνύπαρξη τόσων μνημείων από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας στην περιοχή του Καβουρίου και του Λαιμού στη Βουλιαγμένη προσφέρει τη δυνατότητα ιστορικής προσέγγισης μιας περιοχής που η σημασία της ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του συγκεκριμένου δήμου.

Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Νικολάου Πάλλων που παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η ανασκαφή μας προσφέρει στοιχεία τόσο χρηστικά με τους αρχαίους κλιβάνους όσο και σαν ιερό.

Θα συνεχίσουμε με την πρόσφατη ανασκαφή του αρχαίου δρόμου του Καβουρίου, που πιθανολογείται ότι συνέδεε το αρχαίο λιμάνι με την αρχαία αττική οδό, στη συνέχεια θα φτάσουμε στον πύργο στο χώρο του ορφανοτροφείου, ένα έργο αμυντικής θωράκισης του αρχαίου δήμου, και θα καταλήξουμε στην ιερή κατοικία και το Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Βίβιαν Φαραμπολίνι 6977684389.

πηγή: 3vita.gr