«Αστακός» η Αθήνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αττική για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων.

Μέτρα που θα ληφθούν στο κέντρο της πόλης:

Λόγω της αντισυγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί στις 12.00 στα Προπύλαια οι Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας θα είναι κλειστές. Στην οδό Αμερικής θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ με μέτωπο προς τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος. Στην οδό Ομήρου θα βρίσκεται το δεύτερο μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. με εξίσου ισχυρές δυνάμεις με μέτωπο αυτή τη φορά προς τους αντιεξουσιαστές. Θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη από την Αμερικής έως την Ομήρου.

Πώς θα κινηθεί το Μετρό:

Σύμφωνα με πληροφορίες κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο.

Παράλληλα σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν κτίρια και σημεία που μπορεί να γίνουν στόχοι επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σταθμοί του Μετρό περιφερειακά του Συντάγματος για να γίνει απρόσκοπτα η μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Πηγή: kontranews.gr