Αθώοι Λυκουρέζος και 12 ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Αιξωνής

Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Σε αθωωτική απόφαση για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, κατέληξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή στην Γλυφάδα.
Συγκεκριμένα, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περίπου δυο έτη, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αθώωσε από κάθε κατηγορία (είτε λόγω παραγραφής των αδικημάτων είτε λόγω αμφιβολιών) τους 13 από τους 15 συνολικά κατηγορουμένους στην υπόθεση.
Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη και ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Στον τελευταίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξη και οκτώ μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των δυο παραπάνω προσώπων το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει βαρύτατες ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων σε τέσσερις ακόμη δικηγόρους, έξι συμβολαιογράφους, ένα επιχειρηματία, ένα πολιτικό μηχανικό και επτά ιδιώτες.
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί πως οι παραπάνω τότε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση – φιλέτο στην Αιξωνή, η οποία στη συνέχεια φέρεται να  πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.
Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
πηγή: lawandorder.gr