Χαρδαλιάς για κορονοϊό: Αυστηρή καραντίνα σε όσους έρχονται στην Ελλάδα – Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυστηρή σύσταση απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την τήρηση των αυστηρών προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακοπή της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε οι σύλλογοι των ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ.

Επίσης, επανέλαβε ότι συνεχίζεται το μέτρο της υποχρεωτική 14ήμερης καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση και πρόσθεσε «αν υπήρχε θα το ήξερα. Έσπευσε δε να επαναλάβει την αυστηρή 14ημερη παρακολούθηση από την κυβέρνηση, όσον έρχονται από το εξωτερικό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα. «Δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο» τόνισε.

Για να προσθέσει με νόημα: «Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος προφανώς στις εικόνες που κυκλοφορούν και δείχνουν πολίτες να βολτάρουν ανενόχλητοι σε πολλά σημεία της χώρας, παρά τις συστάσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

«Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα media, τους οδηγούς όλους όσους δουλεύουν και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.