Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά: “Τηρούμε τους νέους κανόνες αλλιώς επιστρέφουμε σε περιορισμούς”

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις για τον τομέα ευθύνης του.


«Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το μένουμε σπίτι στο περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον είναι ότι τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είμαστε στην αρχή ενός νέου ταξιδιού σε αχαρτογράφητα νερά. Είμαστε μπροστά σε μια νέα φάση και μια νέα καθημερινότητα. Τηρούμε τους κανόνες; Τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε; επιστρέφουμε σε νέους περιορισμούς. Από Δευτέρα κινούμαστε προσεκτικά και όχι άσκοπα. Η ατομική μας ευθύνη θα έρχεται αθροιστικά. Μένουμε υπεύθυνοι μένουμε ασφαλείς.

Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.


Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here