Αυτές είναι οι απίστευτες λειτουργίες των google maps που κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχουν

Η εφαρμογή Google Maps προσφέρει τις λύσεις για να γίνει η ζωή σου καλύτερη.Η κυκλοφορία σε μια μεγάλη πόλη, την οποία μάλιστα δε γνωρίζεις μπορεί να μετατραπεί σε «μαρτύριο». Οι εκατοντάδες δρόμοι και στενάκια προκαλούν «πονοκέφαλο» στους οδηγούς, οι οποίοι αναζητούν μάταια τον προορισμό.

Με την εφαρμογή Google Maps τα πράγματα γίνονται ευκολότερα με τις δυνατότητες της να είναι πολύ περισσότερες από όσες γνωρίζεις.

1. Λειτουργία Hands – Free

Πολλοί χρήστες ακόμα και αν δεν το αποδέχονται, χρησιμοποιούν το Google Maps την ώρα της οδήγησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τρακάρουν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο το Google Maps διαθέτει λειτουργία φωνητικών εντολών με σκοπό να μην πάρετε τα μάτια σας από το τιμόνι. Για την ενεργοποίηση της φωνητικής εντολής αρκεί να έχετε συσκευή Android, και ξεκινήστε με φράσεις όπως: Hey Google και Okay, Google. Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις σας μπορούν να γίνουν: «Ποιος δρόμος είναι αυτός;, Πότε είναι η επόμενη στροφή; Τι κίνηση έχει;»

2. Παρκάρισμα

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που ξεχνούν που έχουν παρκάρει τα οχήματά τους. Πηγαίνοντας για ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο, παρκάρεις το αυτοκίνητο. Τελειώνοντας και επιστρέφοντας για να φύγεις δεν θυμάσαι που έχεις παρκάρει. Με το Google Maps σου δίνεται η δυνατότητα να μαρκάρεις τη θέση που έχει τοποθετήσει το όχημά σου και έτσι να ξέρεις αναπάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται.

3. Δείξε στον φίλο σου τη τοποθεσία που βρίσκεσαι

Η Google Maps σου προσφέρει τη δυνατότητα να στείλεις σε μήνυμα τη τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι προκειμένου να διευκολύνεις τον φίλο/φίλη σου να σε βρει. Η φωτογραφία στέλνεται σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή να σου επιτρέπει να μοιραστείς τη τοποθεσία σου λύνοντάς σου τα χέρια από το  να εξηγήσεις μέσω τηλεφώνου.

4. Ψάξε τι έχει τριγύρω κατά τη διαδρομή σου

Σε συνέχεια της προηγούμενης λειτουργίας, η εφαρμογή σου δείχνει τι καταστήματα υπάρχουν τριγύρω και που μπορείς να βάλεις βενζίνη. Ειδικότερα, μπορείς να ψάξεις ακόμη και κάτι που αφορά τα δικά σου ενδιαφέρονται (π.χ που είναι τα κοντινότερα Starbucks).

5. Τι υπάρχει και που;

Σε περίπτωση που έχεις χαθεί ή βρίσκεσαι σε μια περιοχή και δεν γνωρίζεις τίποτα για αυτή, μπορείς πληκτρολογώντας στην αναζήτηση της εφαρμογής να βρεις τα πάντα. Για παράδειγμα, μπορείς να πληκτρολογήσεις «τα κοντινότερα φαρμακεία στον  Πειραία» και να σου βγάλει αποτελέσματα.

6. Δες τι κόσμο έχουν τα καταστήματα που θες να πας

Ψάχνοντας το κατάστημα που πρόκειται να επισκεφτείς είτε μιλάμε για κάποια καφετέρια είτε για το μίνι μάρκετ της γειτονιάς, καλό θα ήταν να δεις τις ώρες αιχμής του καταστήματος για να μην περιμένεις στην ουρά. Η εφαρμογή σου προσφέρει γραφικό το οποίο απεικονίζει τη συχνότητα του κόσμου που επισκέπτεται ένα συγκεκριμένο κατάστημα ανά ώρα.

7. Δώσε ονόματα στα αγαπημένα σου μέρη

Μπορείς όχι μόνο να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου μέρη με σκοπό να θυμηθείς την επόμενη φορά που βρίσκονται αλλά μπορείς και να τους δώσεις ονόματα. Μάλιστα, τα ονόματα συνδέονται με την φωνητική αναζήτηση με αποτέλεσμα η εφαρμογή να καταλαβαίνει αμέσως τι ακριβώς ζητάς.

8. Street view – χαρτογράφηση περιοχής με εικόνα

Το λεγόμενο Street View στο Google Maps σου δίνει τη δυνατότητα να δεις σαν να ήσουν εκεί μια περιοχή. Μέσω φωτογραφιών η εφαρμογή σου δίνει εικόνα σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σαν να περπατάς στην Times Square και στη συνέχεια να μεταφέρεσαι στο Σινικό Τείχος.

9. Δες παλιές φωτογραφίες από τοποθεσίες

Μέσω του Google Maps μπορείς να ταξιδεύεις στο χρόνο βλέποντας περιοχές μέσω πάλι του Street View. Βέβαια, αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο στους Desktop υπολογιστές αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τον κόσμο σε φωτογραφίες 360 μοιρών.

10. Κίνηση στους δρόμους

Πολύ χρήσιμο εργαλείο για να μην αργήσεις στη δουλειά σου είναι να δεις την κίνηση που έχουν οι δρόμοι στη εφαρμογή. Αρκεί να ψάξεις την περιοχή και να πατήσεις «Οδηγίες». Το Google Maps θα σου δείξει με χρώματα μέσα στον χάρτη που έχει και που δεν έχει κίνηση.

11. Μέτρα την απόσταση και τον χρόνο που θα χρειαστείς από περιοχή σε περιοχή

Θες να μετρήσεις την απόσταση από το σπίτι στην δουλειά σου; Ή την απόσταση για να κάνεις ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο; Η εφαρμογή μπορεί να κάνει monitoring τα βήματα σου ή την διαδρομή και να σου πει την απόσταση που έχει διανύσει.

πηγή : pagenews.gr