Αυτό το βίντεο με μια ολική έκλειψη ηλίου χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου του 2017 συνέβη μια ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία συχνά αναφέρεται ως “Μεγάλη Αμερικάνικη Έκλειψη” και η οποία έγινε ορατή μέσα σε μια ζώνη σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού (σε άλλες χώρες ήταν ορατή μόνο ως μερική έκλειψη).

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο αστροφωτογράφος Phil Hart έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών με τίτλο “The Moon in Motion”.

Ο Hart πέρασε πολύ χρόνο στήνοντας 12 κάμερες στο Άινταχο και το Γουαϊόμινγκ για να συλλάβει την έκλειψη από διαφορετικά σημεία, αναπτύσσοντας πάνω από 180 κιλά υλικού -όπως τηλεσκόπια και βάσεις. Υλικό από επτά από αυτές τις κάμερες έγινε το εν λόγω βίντεο.

“Λόγω πολλής δουλειάς, χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια από τότε για να αναπτύξω και να εφαρμόσω εξειδικευμένες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας και τεχνικών επεξεργασίας βίντεο που απαιτούνται για τη δημιουργία του βίντεο”, γράφει ο Hart. “Όλες οι εικόνες τραβήχτηκαν την ημέρα. Ενώ υπάρχει κάποια σημαντική επεξεργασία HDR και σύνθεση πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών, δεν υπάρχει CGI ή Photoshop”.

πηγή: 3otiko.blogspot.com