Βαριά καταδίκη για τη δικηγόρο Τίνα Κουτρουβίδη

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στη δικηγόρο από τη Βάρη, Τίνα Κουτρουβίδη, για την υπόθεση δυσφήμισης από το διαδίκτυο της οικογένειας του πρώην αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημήτρη Κιούκη. 

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών της επέβαλε σε πρώτο βαθμό ποινή φυλάκισης συνολικά 5 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να έχει η καταδικασθείσα δυνατότητα εξαγοράς της ποινής. Η κα. Κουτρουβίδη δεν παρέστη στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, η ποινή όμως είναι εφέσιμη.

Οι κατηγορίες που την βάραιναν και για τις οποίες τελικά κρίθηκε ένοχη ήταν συκοφαντική δυσφήμιση, συκοφαντική εξύβριση και απόπειρα εκβίασης. Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους.

Η υπόθεση αφορούσε σειρά δημοσιεύσεων στα προφίλ της Τίνας Κουτρουβίδη στο facebook, με τα οποία δήθεν αποκάλυπτε πτυχές της προσωπικής της ζωής, εμπλέκοντας με υβριστικό και δυσφημιστικό τρόπο την οικογένεια Κιούκη. Η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι η αθυροστομία και οι προσωπικές εμπάθειες τιμωρούνται αυστηρά όταν χρησιμοποιείται το διαδίκτυο για τη διάδοση των ψευδών ισχυρισμών…

Το ίδιο πρόσωπο έχει άλλωστε καταδικαστεί για ανάλογες κατηγορίες και στην αντιδικία της με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση για τη διακίνηση συκοφαντικού εντύπου κατά την προεκλογική περίοδο, στην οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται. Η Τίνα Κουτρουβίδη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια του συνδυασμού της Μαρίας Σίνα, χωρίς όμως να εκλεγεί.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr